"Stumbro" trenerį Kvedarą keičia Čepkauskas

Kauno „Stumbro" komandoje pertraukos tarp I lygos varžybų metu įvyko nemaži pokyčiai - pasikeitė komandos vyriausias treneris, o komandą paliko trys žaidėjai.

Vietoje iki šiol vyriausiojo trenerio pareigas ėjusio Gerchardo Kvedaro, komandai vadovaus iš Jonavos „Lietavos" klubo atvykstantis Rolandas Čepkauskas.

Komandoje taip pat nebebus į Italijos Serie B rungtyniaujančio F.C. „Pro Vercelli" gretas išvykusių gynėjo Martyno Zaleckio ir saugo Klaido Janonio. Į Gargždų „Bangą" rungtyniauti persikelia Klaudijus Upstas. Šie žaidėjai itin svariai prisidėjo prie to, jog „Stumbras" šiuo metu turnyrinėje lentelėje yra antras - vien puolime jų indėlis buvo 8 įvarčiai: K. Upstas ir K. Janonis pelnė po 3, o M.Zaleckis 2 įvarčius. Tiesa, dar prieš porą savaičių klubo gretas papildė Linas Mėgelaitis ir Deivydas  Stradalovas.

Naujasis komandos treneris R.Čepkauskas „Stumbro" internetinei svetainei papasakojo apie prisijungimą prie komandos.

Treneri, trumpai papasakokite apie savo karjerą prieš prisijungiant prie „Stumbro".

2005 - 2007 m. teko dirbti FBK „Kauno" komandoje, vėliau penkis metus praleidau dirbdamas Nacionalinėje futbolo akademijoje; nepilną sezoną vadovavau Kauno „Atletui".  Tuomet 2011 - 2013 m. sezonams persikėliau į Panevėžio „Ekraną", su kuriuo du kartus laimėjome A lygą. Šį sezoną pradėjau taip pat I - oje lygoje rungtyniaujančioje Jonavos „Lietavoje"; o dabar laukia naujas iššūkis dirbant „Stumbro" treneriu.

Ar iki atvykimo į komandą domėjotės „Stumbro" rezultatais I  lygoje? Ar atvykęs čia sutikote Jums pažįstamų veidų?

Taip, žinoma domėjausi. Čia žaidžia ir mano buvusių auklėtinių, ir taip beveik visi žaidėjai man yra  pažįstami. Be to, tai Kauno komanda, pats esu kaunietis, todėl žinoma, kad domėjausi kaip jiems sekasi.

„Stumbras" prieš Jums atvykstant neteko trijų svarbių žaidėjų. Kaip manote, kokie tikslai, atsižvelgiant į esamą situaciją, komandai galėtų būti keliami likusiai sezono daliai?

Tikslai turėtų būti keliami kaip ir visuomet - maksimalūs, kiekvienose rungtynėse siekti tik pergalės, o sezono pabaigoje jau matysime, kaip tuos tikslus pasisekė įgyvendinti. Kaip sakoma, reikia siekti neįmanomo, tuomet pasieksi maksimumą.

Ar į komandos žaidimą nuo pat pradžių planuojate įvesti daug taktinių pakeitimų, ar viskas bus daroma palaipsniui?

Prieš ateidamas domėjausi tik komandos rezultatais, tačiau nesu išanalizavęs komandos žaidimo, jo stiliaus. Todėl dabar mėginsiu viską pajausti žaidime: ką žaidėjai gali, kaip juos „sustatyti", ko iš jų galima reikalauti ir kokią taktiką taikyti, kad būtų galima išspausti geriausią rezultatą.

Artimiausias varžybas LFF I lygoje „Stumbras" žais rugpjūčio 2 dieną Kaune. Jų varžovas - Panevėžio „Baltijos" komanda.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...