"Sūduva" draugiškose rungtynėse sužaidė lygiosiomis su "Neman" klubu (VIDEO)

Marijampolės „Sūduva“, pasinaudodama rinktinių pertrauka, „Arvi“ futbolo arenoje sužaidė kontrolines rungtynes su Gardino „Neman“ (Baltarusija). Rezultatyvios rungtynės baigėsi lygiosiomis 3:3 (3:2).

Šį kartą „Sūduvai“ negalėjo padėti į Lietuvos rinktines iškviesti Algis Jankauskas, Karolis Laukžemis, Vaidas Slavickas, Ovidijus Verbickas ir Giedrius Matulevičius, o dėl traumų negalėjo žaisti Aleksandras Živanovičius bei Josipas Tadičius. Be to, komandos vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas nusprendė į aikštę neleisti Semiro Kerlos ir Alassane’o N’Diaye.

Rungtynes „Sūduvos“ komandoje pradėjo Ivanas Kardumas, Andro Švrljuga, Vitalijus Gajdučikas, Darius Isoda, Marko Iharošas, Domantas Antanavičius, Povilas Leimonas, Gersonas Acevedo, Robertas Vėževičius, Rigino Cicilia ir Julius Kasparavičius.

Mūsų ekipai pasižymėti pavyko jau 2 min., kai po tolimo D. Isodos perdavimo R. Vėževičius pirmas suspėjo prie kamuolio ir permetė jį per iš vartų išbėgusį „Neman“ vartų sargą.

9 min. įspūdingą slalomą tarp varžovų gynėjų pademonstravo R. Cicilia, susitvarkęs su 3 oponentais ir pasiuntęs kamuolį į tolimą vartų kampą.

„Neman“ vartininkui taip pat teko gelbėti komandą po D. Antanavičiaus, G. Acevedo smūgių.

Vis dėlto tokia pradžia svečiams tapo tik nokdaunu, po kurio jie sugebėjo atsitiesti. Tam užteko vos 4 min. ir dviejų „Sūduvos“ žaidėjų pražangų netoli savo baudos aikštelės. 27 min. Andrejus Jakimovas tiesioginiu baudos smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus, o 31 min. tą padarė galva po komandos draugo perdavimo.
Maža to, 28 min. „Neman“ žaidejas dar sugebėjo ir pataikyti į marijampoliečių vartų virpstą.

40 min. „Sūduva“ surengė dar vieną rezultatyvią ataką, kuri labai priminė pirmąjį rezultatyvų išpuolį. Šį kartą tolimą perdavimą R. Vėževičiui atliko P. Leimonas, o krašto saugas sugebėjo likti su kamuoliu ir pasiųsti jį į vartus, nors iš pradžių buvo prastesnėje padėtyje nei pirmas prie kamuolio spėjęs varžovų gynėjas ir vartininkas.

Per pertrauką V. Čeburinas pakeitė G. Acevedo ir J. Kasparavičių, kuriuos pakeitė Sergejus Amirzianas ir debiuto „Sūduvoje“ sulaukęs brazilas Bruno Dybalas.

Vis dėlto tokie keitimai labai išderino komandos žaidimą, „Neman“ užvaldė aikštės vidurį ir 64 min. sugebėjo vėl išlyginti rezultatą. Įvartis į „Sūduvos“ vartus vėl krito pо baudos smūgio, kai po sumaišties baudos aikštelėje kamuolys atiteko tam pačiam A. Jakimovui, kuriam beliko įkalti jį iš keleto metrų į vartus.

Žaidimas vėl pasikeitė 75 min., kai V. Čebrinas sugrąžino į aikštę G. Acevedo ir J. Kasparavičių. Šį kartą aikštę paliko R. Vėževičius ir V. Gajdučikas (į gynėjo poziciją buvo perkeltas P. Leimonas).

„Sūduva“ susigrąžino kamuolio kontrolę, per likusį laiką keletą kartų grasino svečių vartams, tačiau daugiau įvarčių nebuvo pelnyta.

Kitas rungtynes Lietuvos čempionai žais kovo 31-ąją, kai Vilniuje per A lygos 5 turo rungtynes susitiks su „Trakais“.

fksuduva.lt