"Sūduva" iškopė į LFF taurės finalą

Sėkmingai tris Lietuvos futbolo federacijos taurės etapus peržengę Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai turnyro pusfinalyje išvykoje susitiko su Kauno „Stumbru“ ir kovojo dėl patekimo į finalą.

Pačioje susitikimo pradžioje „Stumbro“ ir „Sūduvos“ ekipos apsikeitė kampiniais, tačiau po jų sekę smūgiai buvo netikslūs.

7 minutę greitą ataką surezgė „Sūduva“ – iš kairiojo atakos krašto kamuolį į baudos aikštelę skersavo V. Slavickas, o šio perdavimą link tolimojo virpsto „uždaryti“ mėgino Povilas Leimonas, tačiau marijampoliečio smūgį sugavo „Stumbro“ vartininkas R. Broetto.

11 minutę „Stumbro“ baudos aikštelės prieigose P. Leimonas išniro prieš varžovą, perėmė kamuolį ir išprovokavo pražangą. Prie kamuolio stojęs T. Radzinevičius smūgiavo į varžovų „gyvatvorę“.

Po kelių minučių „Sūduvos“ gynėjas Marius Činikas greitai įvedė kamuolį į žaidimą iš užribio, E. Veliulis pakovojo dėl kamuolio ir perdavė jį T. Radzinevičiui, tačiau Marijampolės ekipos puolėjo smūgis kaire koja iš maždaug 25 metrų atstumo buvo per silpnas ir kamuolį sugavo kauniečių vartininkas.

28 minutę po vienos iš „Sūduvos“ atakų atsimušę „Stumbro“ futbolininkai nespėjo laiku išbėgti iš baudos aikštelės, o kamuolį atsikovojęs P. Leimonas atliko gerą perdavimą į baudos aikštelę, kur aukščiau savo varžovo iššokęs P. Pavlovičius galva smūgiavo visai greta kauniečių vartų skersinio ir virpsto sandūros.

35 minutę „Sūduvą“ nuo įvarčio išgelbėjo vartų skersinis. „Stumbro“ saugas G. Russo skersavo kamuolį į baudos aikštelę, į kamuolį ėjęs A. Kore kamuolio nepasiekė, tačiau link tolimojo virpsto bėgęs R. Vėževičius galva smūgiavo į vartus iš labai arti ir kamuolys atsimušęs į skersinį sugrįžo į aikštę.

44 minutę „Sūduvos“ futbolininkai išsiveržė į priekį. Greitos atakos metu, po tolimo perdavimo V. Baranovskiui susistabdyti kamuolio baudos aikštelėje nepavyko, tačiau jis nukrito už jo buvusiam Pauliui Janušauskui, kuris tiksliu smūgiu į apatinį tolimąjį vartų kampą išvedė „Sūduvą“ į priekį.

Pirmoji rungtynių pusė baigėsi „Sūduvai“ įgijus minimalią persvarą.

Antrojo kėlinio pradžioje po gražios kombinacijos ir tikslaus išėjimo į ataką smūgiavo T. Radzinevičius, tačiau kamuolys pralėkė šalia vartų, o jau kitos atakos metu su kamuoliu į vidurį kirtęs V. Baranovskis stipriai smūgiavo, tačiau „Stumbro“ vartininkas kamuolį atmušė.

64 minutę tiksliai atakos smaigalyje sužaidęs „Sūduvos“ saugas Valentinas Baranovskis išbėgęs prieš vartininką nestipriu, tačiau tiksliu smūgiu padvigubino persvarą.

Pelnę antrąjį įvartį marijampoliečiai žaidė ramiau, saugojo įgytą persvarą, tuo tarpu „Stumbro“ futbolininkai mėgino švelninti rezultatą, tačiau aikštės šeimininkams vis nesisekė „išeiti“ į baigiamąją atakos stadiją.

79 minutę po keitimo į aikštę žengęs „sūduvietis“ Admiras Kecapas „uždirbo“ pražangą varžovų baudos aikštelės prieigose, o prie kamuolio stojęs L. Akulininas smūgiavo stipriai, tačiau jam pritrūko tikslumo ir kamuolys pralėkė visai šalia vartų virpsto.

Marijampolės „Sūduva“ iškovojo svarbią pergalę rezultatu 2:0 bei užtikrintai, po septynerių metų pertraukos, žengė į Lietuvos futbolo federacijos taurės finalą, kuris vyks mėnesio pabaigoje, Klaipėdoje.

Rezultatas:

Kauno „Stumbras“ 0-2 Marijampolės „Sūduva“
44’ [0-1] P. Janušauskas
64’ [0-2] V. Baranovskij