„Sūduva“ išplėšė tašką akistatoje su „Žalgiriu“ (VIDEO)

Generalinė repeticija prieš UEFA Europos lygos atrankos rungtynes Marijampolės „Sūduvai“ pavyko. Suvalkijos komanda svečiuose praleido įvartį antro kėlinio pradžioje, bet sugebėjo išplėšti tašką akistatoje su Vilniaus „Žalgiriu“ – 1:1 (0:0).

„Trakams“ iškovojus pergalę, čempiono turėta dviženklė persvara sumažėjo iki 9-ių, tuo tarpu riterių atotrūkis nuo juos persekiojančių suvalkiečių paaugo iki 5-ių taškų.

Nors mačo pradžioje porą pavojingų momentų sukūrė šeimininkai, kai Ivanui Kardumui teko palikti vartus ir neleisti įmušti prieš jį atsidūrusiam Serge’ui Nyuiadzi, o vėliau šalia vartų smūgiavo Mantas Kuklys, pirma jo pusė įsiminė ne pavojingais momentais, bet kieta kova kiekviename aikštės centimetre.

Sužaidus vos 8 minutes, rungtynių tęsti nebegalėjo traumą patyręs sūduviškis Karolis Laukžemis, po priverstinio keitimo ant vejos pasirodė Ernestas Veliulis.

„Žalgiriui“ sunkiai sekėsi rasti spragų sutankintoje suvalkiečių gynyboje. Puikią progą pasižymėti turėjo Darvydas Šernas, bet po Egidijaus Vaitkūno perdavimo laisvo likusio rezultatyviausio A lygos futbolininko bandymą I.Kardumas sugebėjo nukreipti už galinės linijos.

„Sūduva“ puolime savo argumentų nerado. Čempionų gynėjai nedarė klaidų standartinių situacijų metu, tuo tarpu pozicinėse atakose įsiminė tik E.Veliulio smūgis galva, bei Karolio Chveduko tolimas šūvis, žalgiriečiams išmušus kamuolį nuo vartų kampinio metu.

Prieš pat pertrauką aistras aikštėje sukėlė už pernelyg šiurkščias pražangas kortelėmis apdovanoti S.Nyuiadzi ir Povilas Leimonas. Pastarajam pavojingai sužaidus prieš Liną Klimavičių kilo ir nemažas žaidėjų susistumdymas. Jį iniciavęs žalgirietis taip pat buvo įspėtas.

Netrukus po pertraukos į „Sūduvos“ vartus buvo skirtas baudinys, kai kamuolys pataikė į  bandžiusio blokuoti varžovo smūgį Mariaus Činiko ranką. Svečiai šiuo sprendimu buvo labai nepatenkinti, tačiau arbitras jo nepakeitė. Prie 11 m žymos 50 min. stojęs M.Kuklys nesuklydo.

Po kelių minučių Semiras Kerla nugriovė D.Šerną prie baudos aikštelės, bet M.Kukliui dar sykį įmušti baudos smūgiu pritrūko tikslumo.

Praleistas įvartis svečius ilgam išmušė iš vėžių, jie retai priartėdavo prie žalgiriečių vartų. Šansą smūgiui gavo tik E.Veliulis, bet jos tolimas smūgis praskriejo virš vartų.

Ieškodamas vaistų komandos atakoms, „Sūduvos“ vyr. treneris Vladimiras Čeburinas į aikštę metė komandos naujoką Jeremy Manzorro, kuris pagyvino Marijampolės komandos žaidimą. Netrukus standartinės situacijos metu progą įmušti turėjo Radanfahas Abu Bakras, bet galva mušė šalia vartų, o arbitro asistentas užfiksavo nuošalę.

Perėmusiai iniciatyvą „Sūduvai“ rezultatą  pavyko išlyginti 79-ą minutę. Po kampinio pratęsus ataką, P.Leimonas gražiai išvengė dviejų varžovų ir perdavė kamuolį S.Kerlai, kurio smūgis galva buvo tikslus.

Per likusį laiką, nepaisant abipusių pastangų, arčiausiai įvarčio buvo tik žalgirietis Vytautas Lukša, prasiveržęs link vartų, bet mušęs tiesiai į I.Kardumą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...