"Sūduva" nesunkiai sudorojo "Utenį" (VIDEO)

Po du greitus įvarčius kiekvieno kėlinio pradžioje pelniusi Marijampolės „Sūduva“ į savo taupyklę įsidėjo antrąją pergalę A lygos čempionate. Nors dviejų Edvino Baniulio įvarčių dėka Utenos „Uteniui“ pavyko perpus sumažinti atsilikimą, tačiau Suvalkijos ekipa pergalės iš rankų nepaleido – 4:2 (2:0).

Ji „Sūduvai“ leido pakilti į antrąją turnyro lentelės vietą. Tuo tarpu pirmąjį pralaimėjimą sezone patyrę uteniškiai lieka šešti.

Dvikovos pradžia „Uteniui“ susiklostė katastrofiškai. Kampinio prie savo vartų metu ranka baudos aikštelėje sužaidė Jevgenijus Morozas. Arbitrui skyrus baudinį, jį šaltakraujiškai realizavo gynėjas Henris Ndongas, išvesdamas svečius į priekį jau 3-ią minutę.

Tuo nemalonumai uteniškiams nesibaigė. Toliau varžovų vartus užgulusi „Sūduva“ netrukus padvigubino persvarą. Po perdavimo iš aikštės gilumos Ernestas Veliulis numetė kamuolį Karoliui Laukžemiui, kuris atidarė savo įvarčių sąskaitą sezone.

Vėliau jau pats E. Veliulis turėjo kelias puikias progas įmušti, bet sykį nepataikė į vartus smūgiu galva iš kelių metrų, o šūvis įsiveržus į baudos aikštelę buvo per aukštas.

Po nokdauno „Utenis“ atsigavo tik kėlinio viduryje, tačiau Ivanui Kardumui savo komandą gelbėti teko tik prieš pat pertrauką, šuoliu už galinės linijos nukreipiant Takuya Matsunagos smūgį vienu lietimu. Kiek anksčiau aukštaičiams pavyko pasiųsti kamuolį į vartus greitos atakos metu, bet Kirilas Levšinas tai padarė pažeisdamas nuošalės taisyklę, įvartis įskaitytas nebuvo.

Po pertraukos pasikartojo pirmojo kėlinio greitų įvarčių scenarijus. Sužaidus vos keturias minutes, „Sūduva“ įmušė trečią kartą, kai pasižymėjo kampinio metu galvą kyštelėjęs Algis Jankauskas. Netrukus į statistikos protokolą savo pavardę įrašė ir be priežiūros baudos aikštelėje paliktas Ovidijus Verbickas, kuriam perdavimo nepagailėjo Povilas Leimonas..

Susikrovę didžiulę persvarą, svečiai kiek atsipalaidavo ir netrukus buvo nubausti. „Utenis“ surengė greitą išpuolį. Jo smaigalyje atsidūręs į aikštę antrajame kėlinyje mestas Edvinas Baniulis „uždarė“ Gabrieliaus Zagursko perdavimą.

O.Verbickas privalėjo atstatyti keturių įvarčių persvarą, tačiau, nevykusiai kamuolį išmušus Casperui Bruunui, iš puikios pozicijos nepataikiusiam į vartų stačiakampį saugui beliko griebtis už galvos.

Likus žaisti kiek daugiau nei 10 minučių, aikštės šeimininkams sužibo nedidelė viltis išgelbėti rungtynes, kai po pražangos G.Zagurskui pasiuntus kamuolį link vartų darsyk buvo tikslus E.Baniulis.

Per likusį laiką aikštės šeimininkai sukėlė keletą gaisrų prie varžovų vartų standartinių situacijų metu, bet sumažinti atsilikimo iki minimumo nesugebėjo.