"Sūduva" šventė pergalę prieš latvius

Artėjančiam A lygos sezonui besiruošianti Marijampolės „Sūduva“ sužaidė penktąsias draugiškas rungtynes. Suvalkiečiai „Žiemos taurės“ rungtynėse 3:1 (2:0) įveikė debiutui stipriausioje Latvijos futbolo lygoje besiruošiančią Babitės „Babite“ ekipą.

Įvarčius sūduviečiams pelnė Robertas Vėževičius, Karolis Laukžemis bei Domantas Antanavičius.

Mačo pradžioje R. Vėževičius surado į laisvą plotą kertantį K. Laukžemį, bet šio smūgį iš dėkingos pozicijos latvių vartininkas kamuolį atmušė.

Vos po minutės susidūręs su varžovu traumą patyrė gynėjas Marius Činikas. Su komandos medikų pagalba aikštę palikęs futbolininkas buvo pakeistas, aikštėje pasirodė Andro Švrljuga.

11-ą minutę greitą ataką surezgė aikštės šeimininkai. Perdavimą gavęs K. Laukžemis dešiniuoju kraštu prasiveržė iki baudos aikštelės prieigų ir perdavė kamuolį Ovidijui Verbickui, bet jo vienu lietimu smūgiuotą kamuolį atmušė gynėjas.

Įpusėjus pirmajam kėliniui, dar kartą savo aktyviais veiksmais pasižymėjo K. Laukžemis. Sūduvietis baudos aikštelėje sulaukė komandos draugo perdavimo ir smūgiavo į vartus, tačiau šį kartą varžovus išgelbėjo vartų virpstas.

Vėliau savo šansą turėjo Ernestas Veliulis. Dominykas Galkevičius aikštės viduryje perėmė kamuolį ir pradėjo greitą ataką ir precizišku perdavimu išleido komandos draugą vieną prieš vartus, bet saugo smūgį atmušė patikimai sužaidęs vartininkas.

Jau kitos atakos metu E. Veliulis pamėgino laimę šūviu iš toli, tačiau kamuolys praskriejo šalia vartų, o kiek vėliau po perdavimo iš krašto vienas laisvas likęs K. Laukžemis iš netolimo atstumo pataikė į „Babite“ vartininką.

Sužaidus pusvalandį, dar vieną puikų perdavimą į laisvą plotą kertančiam komandos draugui atliko D. Galkevičius, bet E. Veliulio smūgį į tolimąjį vartų kampą vėl atmušė vartų sargas.

Prabėgus kelioms minutėms „sūduviečiams“ pavyko išsiveržti į priekį. Po tolimo perdavimo R. Vėževičius galva prasimetė kamuolį pro vartus palikusį vartininką ir pasiuntė jį į tuščius vartus.

41-ą minutę į „Babite“ baudos aikštelę įsiveržusį Giedrių Matulevičių neleistinai sustabdė varžovų gynėjas. Teisėjas paskyrė baudinį, kurį sėkmingai realizavo K. Laukžemis.

Antrojo kėlinio pradžioje „Sūduvos“ futbolininkai nemažino apsukų ir toliau spaudė varžovus. Gražios kombinacijos metu D. Galkevičius į kairįjį kraštą varžovų baudos aikštelės prieigose „išleido“ V. Slavicką, o šis atliko aštrų žemą perdavimą vartininko aikštelės prieigose, tačiau niekas iš dviejų „Sūduvos“ atakuojančių žaidėjų kamuolio nepasiekė.

Sužaidus valandą, „Babite“ futbolininkai sugebėjo sušvelninti rezultatą. Po perdavimo iš dešiniojo krašto labai tiksliu smūgiu galva į tolimąjį vartų kampą pasižymėjo svečių iš Latvijos puolėjas.

Vos po minutės „Babite“ liko žaisti mažumoje. Po šiurkščios pražangos prieš A. Švrljugą antrąją geltoną kortelę prieš save išvydo vienas iš varžovų futbolininkų.

Tačiau ir dešimtyje likę varžovai turėjo puikią galimybę išlyginti rezultatą, bet jų puolėjas, išbėgęs vienas prieš Ivaną Kardumą, iš patogios padėties smūgiavo greta vartų.

76-ą minutę trečiąjį įvartį į aikštės šeimininkų sąskaitą pridėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Domantas Antanavičius. Po perdavimo iš dešiniojo krašto ir rikošeto aukščiau už varžovus iššokęs sūduviškis galva pasiuntė kamuolį į varžovų vartų tinklą.

„Sūduvos“ sudėtis: I. Kardumas, V. Slavickas, E. Veliulis (46’ D. Šešplaukis), O. Verbickas, K. Laukžemis (57’ peržiūroje dalyvaujantis gynėjas), D. Galkevičius (64’ D. Antanavičius), M. Činikas, G. Matulevičius (46’ P. Leimonas), R. Vėževičius (85’ M. Altiparmakovskis), A. Jankauskas, peržiūroje dalyvaujantis gynėjas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...