„Sūduvos“ naujokas M.Altiparmakovskis: „Tikiuosi, seksis mušti įvarčius Lietuvoje“

Sausio pabaigoje Marijampolės „Sūduva“ sulaukė dviejų naujų futbolininkų. Vienas iš jų – legionierius iš Makedonijos Marjanas Altiparmakovskis. 25-erių puolėjas į Marijampolę atvyko iš Kroatijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančio Zaparešičiaus „Inter“.

Papildęs „Sūduvos“ gretas M. Altiparmakovskis jau pora savaičių pluša komandos treniruotėse, o antradienį vykusiose draugiškose rungtynėse pelnė vienintelį „Sūduvos“ įvartį į „Jelgavos“ vartus.

„Atvykau į gerą klubą, kuris turi puikias sąlygas treniruotis ir tobulėti. Nuo pat pirmų dienų Marijampolėje matau, kad „Sūduva“ turi savo tikslus ir kryptingai link jų juda“ – trumpai pirmaisiais įspūdžiais pasidalino makedonas.

Naujasis komandos puolėjas pasakojo, jog prieš atvykdamas rungtyniauti į Lietuvą kalbėjo su šioje šalyje rungtyniavusiais savo tautiečiais, o patarimais apie „Sūduvą“ dalinosi ir šios ekipos marškinėlius 2008 metų sezone vilkėjęs Bobis Božinovskis.

„Turiu keletą draugų, kurie ankščiau yra žaidę Lietuvoje. Su jais kalbėjausi, klausinėjau ir girdėjau daug gerų dalykų apie Lietuvos futbolą bei „Sūduvą“. Vienas iš žmonių, su kuriais tariausi buvo „Sūduvoje“ ankščiau rungtyniavęs Bobis Božinovskis. Jis gyrė „Sūduvą“ ir atvykęs į Marijampolę galiu tik patvirtinti Bobio žodžius“ – atviravo futbolininkas.

Vaikystėje pradėjęs žaisti futbolą M. Altiparmakovskis paauglystėje suprato, jog gali tapti profesionaliu šios sporto šakos atstovu, ir greitai sulaukė pirmojo profesionalaus kontrakto.

„Futbolas mano gyvenime atsirado sulaukus 8-erių. Kai man buvo 16 metų jau turėjau profesionalo sutartį savo gimtojo miesto „Pelister“ komandoje. Iki atvykstant į Lietuvą man teko rungtyniauti Makedonijoje, Graikijoje bei Kroatijoje. Visuose klubuose pasisėmiau naudingos patirties, kurią panaudoti stengsiuosi „Sūduvos“ labui“ – trumpai apie karjerą iki atvykstant į Lietuvą pasakojo 184 centimetrų ūgio futbolininkas

2014-2015 metų sezonas „Sūduvos“ naujokui buvo sėkmingas. M. Altiparmakovskis buvo svarbus „Rabotnički“ klubo žaidėjas, pateko tarp rezultatyviausių Makedonijos lygos futbolininkų, kartu su „Rabotnički“ tapo šalies vicečempionu bei taurės laimėtoju.

„Šis sezonas man asmeniškai buvo vienas geriausių karjeroje. Su „Rabotnički“ tapome Makedonijos taurės laimėtojais, finalo rungtynėse pats įmušiau įvartį, taip pat pavyko pasižymėti ir Europos lygos atrankos rungtynėse. Makedonijos lygoje taip pat sekėsi gerai, treneris manimi pasitikėjo, skyrė daug žaidybinio laiko, o man sekėsi mušti įvarčius. Tikiuosi, kad kažką panašaus padarysiu ir Lietuvoje“, – vylėsi makedonas.

Jau kito sezono metu „Rabotnički“ kartu su M. Altiparmakovskiu visus stebino savo sėkmingu žygiu UEFA Europos lygos atrankoje.

„Prasidedant Europos lygos atrankai, buvome labai geros sportinės formos. Pirmame etape eliminavome Talino „Florą“, antrame įveikėme „Jelgavą“ iš Latvijos, trečiajame – „Trabzonspor“ iš Turkijos, o paskutiniame atrankos etape vieno įvarčio persvara nusileidome Kazanės „Rubin“. Nežinau, ko tuo metu pritrūko iki grupių etapo, bet labai sunku varžytis su dešimtimis kartų didesnį biudžetą turinčiu klubu“ – prisiminimais apie pasirodymą Europos lygos atrankoje dalinosi „Sūduvos“ puolėjas.

Pusę praėjusio sezono M. Altiparmakovskis praleido Kroatijos aukščiausios lygos Zaparešičiaus „Inter“. Tačiau puolėjas atskleidė, kad įvykių seka šiame klube nesidėliojo taip, kaip tikėjosi prieš atvykdamas į Kroatiją.

„Jau pati sezono pradžia nebuvo sėkminga, žaidžiau ne tiek daug kiek norėčiau. Atvirai pasakysiu – tikėjausi daugiau iš pusės praėjusio sezono, bet nieko nepadarysi. Dabar esu „Sūduvoje“ ir manau, kad čia seksis daug geriau nei Kroatijoje“ – savo mintis dėstė legionierius iš Makedonijos.