"Sūduvos" prezidentas: baltarusiai buvo įsitikinę saviškių pergale

Ketvirtadienio, liepos 6-osios pavakarę Marijampolės ARVI arenoje aikštėn išbėgs Marijampolės „Sūduvos“ ir Soligorsko „Šachtioro“ vienuolikės. Spręsis, kuri iš jų žengs tolyn, į kitą UEFA Europos lygos turnyro etapą. Pirmosios rungtynės Baltarusijoje nugalėtojų neišaiškino, komandos išsiskyrė be įvarčių 0:0, tačiau antrame susitikime įvarčių tikrai bus, jei ne per pagrindinį laiką, tai – pratęsime, o gal ir 11 m baudinių serijoje…

Apie marijampoliečių dvikovą su Soligorsko „Šachtioru“ pakalbėjome su „Sūduvos“ prezidentu Vidmantu MURAUSKU.

- Ponas Vidmantai, ar laukiate ketvirtadienio rungtynių ir ko iš jų tikitės?

Be abejo, laukiu, turbūt kaip ir visi Marijampolės (ir ne tik Marijampolės)  futbolo mėgėjai. Tuo labiau, kad pirmos rungtynės išvykoje baigėsi kovingomis lygiosiomis. Mūsiškiai, ypač pirmajame kėlinyje įrodė, jog gali sėkmingai žaisti su stipriu varžovu.

- Ne paslaptis, jog Soligorsko „Šachtioras“ buvo laikomas šios poros favoritais. Ar prieš pirmąjį susitikimą bendraujant Baltarusijoje teko girdėti kokių šios dvikovos  prognozių ir kokie atsiliepimai po pirmųjų rungtynių ?

Iš tiesų, prieš rungtynes jautėsi, jog baltarusiai buvo įsitikinę saviškių pergale, gal net ir stambiu rezultatu. Po rungtynių, be abejo, atsiliepimai ir tolimesnės prognozės buvo kur kas santūresni.

Kai kurie futbolo mėgėjai po pirmųjų rungtynių Soligorske gal kiek ir suabejojo varžovų galingumu. Ką jūs pasakytumėte apie tai ?

Mano nuomonė apie varžovus nepasikeitė. Mes kovosime prieš tikrai gerą ekipą, Baltarusijos pirmenybių lyderį. Antrajame rungtynių Baltarusijoje kėlinyje Soligorsko ekipa sustiprino spaudimą ir „Sūduva“ turėjo daug darbo gynyboje tam kad išsaugotų savo vartus. Po pirmųjų rungtynių  niekas nieko nelaimėjo ir nepralaimėjo. Viskas spręsis čia, ketvirtadienį. O kalbant apie varžovus, man patiko mūsų trenerio išsakyta mintis, jog varžovus mes gerbiame, bet jų nebijome. Tai komanda įrodė Soligorske, tą patį galime padaryti ir čia, Marijampolėje, tuo labiau, kad turėsime ir 12-ą žaidėją – savus žiūrovus!

- Komanda vasarą sulaukė ir papildymo, į „Sūduvos“ gretas įsiliejo ir patyręs, neblogai pažįstamas Lietuvos sirgaliams gynėjas Semiras Kerla. Kodėl būtent tokio amplua žaidėjas atsirado komandoje?

Girdisi įvairių pasvarstymų ir kalbų apie „Sūduvos“ žaidimą atakoje, tačiau pažiūrėjus į skaičius matome, jog žaidžiame gana rezultatyviai. Tuo tarpu kaip viena iš pirmaujančių pirmenybių komandų praleidžiame, švelniai tariant , daugokai. Be abejo, šis faktas turėjo reikšmės žaidėjo pasirinkimui.

- Ko palinkėtumėte „Sūduvos“ komandai ir ketvirtadienio vakare Marijampolės ARVI arenoje susirinksiantiems žiūrovams ?

Komandai palinkėčiau tokio pat nusiteikimo, atsidavimo kovai, koks buvo pirmose rungtynėse. Drąsos, susikaupimo, kantrybės bei savitarpio pagalbos irgi prireiks.

O žiūrovams – pačių geriausių emocijų, kurias gali suteikti futbolas. Kviečiu šį šventinės dienos vakarą į stadioną, nes jūs savo palaikymu padedate savo miesto komandai, atstovaujančiai ne vien Marijampolei bet ir visai Lietuvai!

fksuduva.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...