Svarbiausios sezono rungtynės Italijoje: "Juventus" prieš "Napoli" (apžvalga)

Šį vakarą įvyks laukiamiausia Italijos čempionato dvikova šį sezoną. Neįtikėtai gerą formą demonstruojanti pirmenybių lyderė „Napoli“ ekipa vyks į Turiną, kur jų lauks dar geresnius rezultatus pastaruoju metu demonstruojanti „Juventus“ komanda. Jau šiandien 21:45 val. svarbiausioje „Serie A“ sezono dvikovoje galėsime išvysti dviejų stipriausių Italijos ekipų akistatą ir savo akimis pamatyti ar „Napoli“ yra pakankamai pajėgi iš Italijos pirmenybių karaliaus sosto išversti keturių pastarųjų sezonų nugalėtojus.

„Juventus“ prieš „Napoli“

Rungtynių laikas ir vieta: vasario 13 dieną 21:45 val. „Juventus“ stadione, Turine;

Teisėjas: Rungtynių teisėju turėjo tapti Nicola Rizzoli, bet likus 48 valandoms iki dvikovos pradžios, jis patyrė traumą ir buvo pakeistas Danieliu Orsatu. Beje, Rizzoli pastarosiomis dienomis net du kartus buvo apkaltintas tuo, jog priima palankius sprendimus „Juventus“ ekipai. Vakar arbitras atskleidė, jog tokius pareiškimus pateikusį Paolo Liguorį jis paduos į teismą dėl šmeižto.

Tarpusavio varžybų istorija: „Juventus“ laimėjo 70 kartų, „Napoli“ pergale džiaugėsi 32 kartus, o 50 dvikovų baigėsi lygiosiomis.

Komandų forma: „Juventus“ (14 pergalių iš eilės), „Napoli“ (8 pergalės iš eilės);

Turnyrinė situacija: Po 24 turų „Napoli“ turi 56 taškus ir pirmauja lygoje, „Juventus“ su 54 taškais užima antrą poziciją.

Komandų naujienos:

„Juventus“:

Rekordinę pergalių seriją pasiekusi „Juventus“ ekipa laimi nepaisant to, jog jiems negali padėti traumuoti gynėjai Giorgio Chiellini ir Martinas Caceresas, saugas Kwadro Asamoah, puolėjas Mario Mandžukičius bei vartininkas Rubinho. Gera žinia Turino ekipos gerbėjams yra tai, jog reabilitaciją baigė ir rungtyniauti jau turėtų būti pasiruošęs Sami Khedira.

Nepaisant to, jog savo sudėtyje neturi vieno iš svarbiausių gynėjų, gynyboje „Juventus“ su didesnėmis problemomis nesusiduria. Įvarčio Buffonas nepraleidžia jau 476 minutes iš eilės. Skųstis labai negalima ir Turino ekipos puolimu – per šią pergalių seriją „Senosios senjoros“ futbolininkai vidutiniškai pelno po 2,3 įvarčio per susitikimą.

„Napoli“:

Skirtingai nei jų varžovai – „Napoli“ ekipa problemų su traumomis neturi. Vienintelis žaidėjas, kuris dar nebus pasiruošęs padėti komandai yra Alberto Grassi, kuris šį sezoną ir taip nesužaidė nė vieno susitikimo „Napoli“ ekipoje.

Komandos sirgalius šiek tiek neraminti gali praėjusią savaitę vykusios rungtynės su „Carpi“. Nors šiame susitikime „Napoli“ dominavimas buvo daugiau nei akivaizdus (76% kamuolio kontrolės, 13 kampinių ir 22 smūgiai), bet įvarčio iš žaidimo komanda taip ir nepelnė. Visgi, ekipa uždirbo 11 metrų baudinį, o jį šaltakraujiškai realizavęs rezultatyviausias lygos žaidėjas – Gonzalo Higuainas, pratęsė komandos pergalių seriją iki aštuonių.

Prognozuojamos sudėtys:

„Juventus“ (3-5-2): Gigi Buffon; Daniele Rugani, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli; Stephan Lichtsteiner, Stefano Sturaro, Claudio Marchisio, Paul Pogba, Alex Sandro; Alvaro Morata, Paulo Dybala.

„Napoli“: (4-3-3): Pepe Reina; Elseid Hysaj, Raul Albiol, Kalidou Koulibaly, Faouzi Ghoulam; Allan, Jorginho, Marek Hamsik; Jose Callejon, Gonzalo Higuain, Lorenzo Insigne.

Svarbiausi statistikos faktai prieš šį susitikimą:

Turino „Juventus“ „Serie A“ pirmenybėse laimėjo 14 dvikovų iš eilės. Tai yra ne tik klubo rekordas, bet ir antra pagal ilgumą pergalių serija per visą Italijos pirmenybių istoriją. Absoliutus rekordas priklauso „Inter“ futbolininkams, kurie 2006-2007 metų sezone laimėjo 17 dvikovų iš eilės;

„Napoli“ šiuo metu taip pat demonstruoja įspūdingą formą ir yra laimėjusi 8 kartus iš eilės. Tai taip pat yra geriausias šio klubo pasiekimas per visą istoriją;

Visus keturis šių klubų susitikimus „Serie A“ pirmenybėse, naująjame „Juventus“ stadione lengvai laimėjo šeimininkai. Visos pergalės buvo iškovotos bent 2 įvarčių skirtumu, o bendras šių rungtynių įvarčių santykis yra 11-1;

Jei šiandien iškovos pergalę, „Napoli“ savo varžovus iš Turino abu kartus sezone bus įveikę ketvirtą kartą. Iki šiol tai jiems buvo pavykę padaryti 1957-1958, 1986-1987 ir 2009-2010 metų sezonuose;

„Juventus“ yra geriausiai besiginanti lygos komanda – jie į savo vartus praleido 15 įvarčių. Tuo tarpu jų varžovai demonstruoja geriausią puolimą ir yra pasižymėję 53 kartus;

„Napoli“ snaiperis Gonzalo Higuainas per 24 mačus pelnė 24 įvarčius. Iki geriausio jo pasiekimo Europoje jam trūksta vos trijų tikslių smūgių. 2009-2010 metų sezone atstovaudamas Madrido „Real“ klubui jis pasižymėjo 27 kartus;

„Juventus“ atstovas Paulo Dybala yra jauniausias žaidėjas penkiose stipriausiose Europos lygoje, kuris prisidėjo prie bent 20 įvarčių. 22-ejų metų argentinietis „Serie A“ pirmenybėse pats pelnė 13 įvarčių, o dar 8 kartus tiksliai asistavo komandos draugams.