Šviesi ateitis: Anglijos rinktinė triumfavo ir U-19 čempionate (VIDEO)

Vakar pasibaigė Gruzijoje vykęs Europos U-19 čempionatas. Jame, kaip ir pasaulio U-20 pirmenybėse, triumfavo Anglijos rinktinė. Negana to, šios šalies futbolininkai neseniai tik pusfinalyje pasitraukė iš Europos U-21 čempionato, o U-17 turnyre nužygiavo iki finalo.

Keitho Downingo auklėtiniai savo kelią pradėjo B grupėje, kur iškovojo visas tris pergales. Rezultatu 2-0 buvo nugalėti bulgarai, minimalia persvara palaužti Nyderlandai, o vokiečius Anglijos futbolininkai sutriuškino 4-1.

Po tris įvarčius grupių etape anglams pelnė septyniolikmetis Londono "Fulham" talentas Ryanas Sessegnonas bei už jį metais vyresnis "Nottingham Forest" puolėjas Benas Breretonas.

Pusfinalyje prieš čekus jau teko pavargti gerokai labiau ir pergalę čia garantavo tik per pridėtą laiką įmušęs Lukasas Nmecha. Tiesa, šis "Manchester City" jaunuolio įvartis buvo nepaprasto grožio, nes snaiperis kamuolį į tinklą pasiuntė kulnu.

Galiausiai vakar vakare anglai susitiko su taip pat pralaimėjimų nepatyrusiais portugalais. Šiose rungtynėse reikalai nuo pat pradžių klostėsi neblogai - antrojo kėlinio pradžioje pasižymėjo Birmingemo "Aston Villa" gynėjas Easah Sulimanas, o po kelių minučių į virpstą pataikė Masono Mounto baudos smūgis.

Vis dėlto, jau 56-ąją minutę į savus vartus įsimušti sugebėjo Dujonas Sterlingas, tad intriga atgijo.

Komandą ir vėl į priekį teko vesti Lukasui Nmechai, kuris vienu lietimu išplėšė pergalę antrojo kėlinio viduryje. Taigi, Anglijos jaunių rinktinė pasidabino dar vienais aukso medaliais.

Rezultatas:

Portugalija U-19 1 - 2 Anglija U-19
[0-1] 50' Easah Suliman
[1-1] 56' Dujon Sterling (į savus vartus)
[1-2] 68' Lukas Nmecha

Anglijos pusfinalio mūšio su čekais gražiausius epizodus galite pažiūrėti čia.

Finalo epizodai - šioje nuorodoje.

<blockquote class="twitter-video" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr"> <a href="https://t.co/9QISAfQUUn">pic.twitter.com/9QISAfQUUn</a></p>&mdash; England (@England) <a href="https://twitter.com/England/status/886304492844703744">July 15, 2017</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr"> <a href="https://t.co/J0QNHoGQHw">pic.twitter.com/J0QNHoGQHw</a></p>&mdash; England (@England) <a href="https://twitter.com/England/status/886297543755345920">July 15, 2017</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>