T. Salamanavičius: „Privalome aplaužyti „Utenio“ sparnus“

A lygos trečiame ture „Jonavos“ futbolininkai vyksta į Visaginą, kur jų lauks praėjusį savaitgalį visus nustebinęs Utenos „Utenis“. Sezoną vėliau pradėjęs „Utenis“ praėjusiame ture pateikė pirmą sezono sensaciją – išvykoje minimaliu rezultatu palaužė čempioną Vilniaus „Žalgirį“ ir iškovojo pirmuosius tris taškus.

Praėjusiais metais dėl išlikimo kovoję uteniškiai šiemet ketina įsitvirtinti šešetuke ir tapti konkurencingais vidutiniokais. Šiuo tikslu klubas, kurio vairas patikėtas 52-ejų metų bosniui Zvezdanui Miloševičiui, savo gretas pastiprino nemažu būriu legionierių iš Danijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Serbijos, Slovėnijos ir kitų šalių. Atvyko ir keletas jaunų talentų, tarp kurių įvartį „Žalgiriui“ įmušęs 21 m. Edvinas Baniulis, kuris, beje, yra vilniečių auklėtinis.

Jonaviškių saugas Tomas Salamanavičius neslepia, kad dvi lygiąsias iškovojęs klubas galvoja tik apie pergalę. Vyr. trenerio Donato Vencevičiaus pasitikėjimą užsitikrinęs futbolininkas stebėjo „Utenio“ pirmą pasirodymą lygoje su „Žalgiriu“.

„Kartais taip nutinka, kad visiškas atsidavimas aikštėje ir žaidybinė drausmė nugali meistriškumą. Ši pergalė, manau, tikrai uteniškius pakylėjo ant sparnų, tačiau mes privalome juos aplaužyti“, – ryžtą rodė klubo saugas.

Lygiąsias su „Sūduva“ ir „Trakais“ iškovoję jonaviškiai neslepia, kad pats laikas pirmajai pergalei, kurios reikšmė sezono pradžioje – itin svarbi.

„Tikrai taip, į Visaginą važiuosime tik trijų taškų. Apie nieką kitą negalvojame. Atsakingai tam ruošiamės. Norime pergalės, šiame čempionato etape ji itin svarbi psichologiškai ir, žinoma, turnyrinės lentelės atžvilgiu. Jei iškovosime pergalę, šie taškai bus daug svarbesni už jau turimus du“, – prieš rungtynes kalbėjo T. Salamanavičius.

„Jonavos“ saugų grandį, kurioje žaidžia T. Salamanavičius, šiemet papildė Martynas Dapkus, Karolis Šilkaitis, Davidas Makaradzė, Andrejus Čuchlėjus ir dar aikštėje nepasirodęs Klaudijus Upstas. Futbolininkai su kiekviena diena vis geriau supranta vienas kitą.

„Kol kas viskas puiku, kuo toliau, tuo labiau suprantame vienas kitą ir tai matosi aikštėje. Klaidelių, žinoma, yra, bet tam ir dirbame, kad jų būtų kuo mažiau. Asmeniškai aš klube jaučiuosi puikiai, suprantu, ko reikalauja treneriai ir tai stengiuosi įvykdyti. Komandos progresas prisijungus naujiems strategams – neabejotinas, judame teisinga linkme“, – teigė futbolininkas.

Klubų akistata Visagino dirbtinės dangos stadione vyks šį šeštadienį, kovo 18 d., 13.00 val.