Talentų kalvės: daugiausiai žaidėjų planetos pirmenybėms išugdžiusios akademijos

Nenumaldomai artėjant Rusijoje įvyksiančiam pasaulio čempionatui visos rinktinės jau paskelbė savo sudėtis planetos pirmenybėms, o tai leido išsiaiškinti, kuri pasaulio futbolo akademija produktyviausiai ruošė žaidėjus pasaulio čempionatui.

Pagal į pasaulio čempionatą išsiųstus žaidėjus konkurencijos neturėjo Lisabonos „Sporting“ akademija. Ne pačius geriausius laikus išgyvenantis klubas į planetos pirmenybes delegavo 12 jos akademijoje futbolininko kelią pradėjusių žaidėjų.

Antroje pozicijoje rikiuojasi vienos stipriausių Kosta Rikos futbolo komandos „Deportivo Saprissa“ akademija. Joje futbolo pradmenis išmoko beveik pusė šios rinktinės žaidėjų – 11. Trečioje vietoje žengia Kroatijos talentų kalvė „Dinamo“, kuri turės devynis į planetos pirmenybes išvyksiančius jos auklėtinius.

„Barcelona“ į planetos čempionatą išsiuntė aštuonis jos akademiją baigusius žaidėjus, o tarp kitų garsių klubų patekusių į dešimtuką yra ir „Manchester United“, „Stuttgart“ (po 6), „Lyon“ ir „Benfica“ (po 5) komandos.