T.Kijanskas: Šveicarijos rinktinę labai gerbiame, bet jos nebijome

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė šeštadienį po 90 metų pertraukos išbandys jėgas su Šveicarijos atstovais. Europos čempionato atrankos dvikovos išvakarėse stadiono Sankt Galene aikštę išbandė rinktinės nariai teigė, jog varžovus gerbia, tačiau jų nebijo.

Traumuotas puolėjas linkėjo sėkmės

Artėjant dvikovai Lietuvos rinktinės stovyklą Ciuriche aplankė puolėjas Lukas Spalvis. 20 metų futbolininkas jau kelis mėnesius gydosi traumą ir į aikštę grįš tik kitąmet, tačiau atvyko susitikti su komandos draugais ir palinkėti jiems sėkmės.

Penktadienio vakare rinktinė iš Ciuricho apie valandą keliavo į Sankt Galeną, kur surengė treniruotę. Rūku apgaubtame stadone lietuvių laukė staigmena - tausojant veją baudos aikštelėje ir vartai vienoje pusėje buvo atitverti bei nenaudojami.

Prieš treniruotę vykusioje žiniasklaidos konferencijoje dalyvavo rinktinės treneris Igoris Pankratjevas ir komandos kapitonas Tadas Kijanskas.

„Nieko nenustebinsiu pasakydamas, kad laukia labai sunkios rungtynės su labai stipriu priešininku. Bet tai, kad esame aukščiau už varžovus, neatspindi komandų pajėgumo skirtumo. Šveicarija - gerai subalansuota komanda, turinti daug pajėgių, patyrusių žaidėjų. Mūsų laukia, „karštas" vakaras", - sakė I.Pankratjevas.

T. Kijanskas teigė, kad labai gerbia būsimus varžovus, tačiau jų nebijo: „Turime savo žaidimo planą, kausimės stengsimės parodyti savo geriausias savybes. Šveicarai turi labai gerą komandą ir dar rungtyniaus namie, bet futbole visko būna."

Šansas jaunesniems

Lietuvos rinktinės treneriai šeštadienį galės rinktis iš visų 23 futbolininkų, tačiau dėl traumų į stovyklą neatvykus Mariui Žaliūkui ir Mindaugui Pankai patyrusių žaidėjų ekipoje sumažėjo.

Vienas iš jaunesnių žaidėjų, kuris pretenduoja sužaisti antrąsias savo rungtynes šiame atrankos cikle - saugas Artūras Žulpa.

„Būtų smagu žaisti nuo pradžių ir parodyti ką  gali, įvertinti save prieš tokią stiprią komandą, - kalbėjo Lietuvos čempionų Vilniaus „Žalgirio" narys - Reikės būti susikoncentravus visas 90 minučių. Tokia komanda kaip Šveicarija gali nubausti už bet kokią klaidelę. Šveicarai turi žaidėjų, kuri išsiskiria individualiai, tačiau reikia nepamiršti, kad jie stiprūs kaip ir komanda."

Olimpinis krikštas - su šveicarais

Lietuvos ir Šveicarijos nacionalinės rinktinės nėra susitikusiuos šiuolaikiniame futbole, tačiau vienintelis susitikimas prieš 90 metų prisimenamas iki šiol. 

Tuomet paskutinę minutę surinkta komanda be pasirengimo ir po ilgos, sunkios kelionės Olimpinėse žaidynėse Paryžiuje pralaimėjo 0:9. Tačiau šalies sportui tai buvo įsimintinas įvykis - futbolininai kartu su dviratininkais tapo pirmaisiais olimpiečiais.

Jaunimo rinktinių lygmenyje šveicarai  buvo pajėgesni 1999  (U-18, 1:2) ir 2009 metais (U-19, 0:5). Pastarojoje dvikovoje Marijampolėje šveicarams atstovavo bei įvarčius mušė dabartinė ekipos žvaigždė Xherdanas Shaqiri bei puolėjas Admiras Mehmedi, lietuvių gretose rungtyniavo Karolis Chvedukas ir Fedoras Černychas.

Palaikys ir Šveicarijos lietuviai

Šeštadienio rungtynės vyks Sant Galeno „AFG Arena" stadione. 20 tūkst. žiūrovų talpinantis, prieš šešerius metus pastatytas stadionas iš vienos pusės atrodo tarsi didelis prekybos centras - dalį stadiono teritorijos sudaro didžiausias Rytų Šveicarijoje prekybos kompleksas.

Stadiono tribūnos šeštadienio vakarą turėtų būti užpildytas. Tarp jų bus apie pusantro šimto Lietuvos rinktinės gerbėjų. Palaikyti rinktinės atvyks ne tik aistruoliai iš Lietuvos, bet ir Šveicarijos lietuvių bendruomenė.

Dvikovai teisėjaus arbitrų brigada iš Norvegijos. Aikštės teisėjas - Sveinas Oddvaras Moenas, kuris yra vadovavęs kelioms didžiųjų šalių rinktinių dvikovoms, taip pat UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio susitikimams.

Šveicarijos ir lietuvos rinktinių dvikovos pradžia - 21 val. 45 min. Rungtynes tiesiogiai transliuos LRT televizija.

LFF

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...