"Tottenham"  puolėjo karjerą gali pristabdyti priverstinė tarnyba savo šalies kariuomenėje

Anglijos „Premier“ lygos „Tottenham Hotspur“ klubo puolėjas Heung-Min Sonas šį sezoną tapo vienu iš šios komandos lyderiu, tačiau dėl Pietų Korėjoje galiojančių įstatymų futbolininkui gali tekti pristabdyti savo karjerą ir tarnauti šios šalies kariuomenėje.

Pagal galiojančius Pietų Korėjos įstatymus visi vyrai nuo 18 iki 35 metų privalo du metus praleisti tarnaudami savo tėvynei. Nors dažniausiai išimtis būna taikoma tik negalę turintiems ar psichinėmis ligomis sergantiems vyrams, sportininkams yra suteikta galimybė išvengti du metus trunkančios tarnybos. Visgi, norint susilaukti specialios išimties H-M. Sono laukia nelengva užduotis: sportininkams tarnyba nebūtina jei jie iškovoja olimpinių žaidynių ar Azijos žaidynių aukso medalius.

Visgi, Pietų Korėjos valdžia vieną kartą jau yra padariusi specialią išimtį futbolininkams: 2002 metų pasaulio čempionate ketvirtą vietą užėmusiai rinktinei buvo padaryta speciali išimtis ir rinktinės žaidėjai, tarp kurių buvo ir tuometinis „Manchester United“ saugas Ji-Sung Parkas, buvo atleisti nuo priverstinės tarnybos.

Norėdamas išvengti karjeros stabdymo H-M. Sonas kartu su komandos draugais turės sėkmingai pasirodyti viename iš šią vasarą vyksiančių turnyrų. Pietų Korėjos rinktinė dalyvaus tiek planetos pirmenybėse, tiek Azijos žaidynėse, dėl kurių futbolininkas turėtų praleisti ir ateinančio „Premier“ lygos sezono pradžią.

Šį sezoną Azijos atstovas per 44 sužaistus mačus jau pelnė 18 įvarčių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus bei komandoje buvo antras pagal rezultatyvumą, tad „Tottenham Hotspur“ ekipa jaustų nuostolį pradėdama kitą sezoną be savo puolėjo, tačiau pranešama, jog klubas yra nusiteikęs neprieštarauti, jei futbolininkas išreikš norą rungtyniauti Azijos žaidynėse, taip siekdamas išvengti du metus trunkančios priverstinės tarnybos savo šalyje.