"Trakai" ir "Sūduva" - trečiajame Europos lygos atrankos etape (VIDEO)

Senajame žemyne ketvirtadienį sužaistos atsakomosios UEFA Europos lygos antrojo atrankos etapo rungtynės. Pirmąjį etapą sėkmingai įveikė du Lietuvos klubai - Marijampolės "Sūduva" ir "Trakai".

Pirmajame tarpusavio susitikime pergalę pasiekusi Marijampolės "Sūduva" turėjo sunkumų su latviais, tačiau net ir pralaimėjimo atveju žengė į trečiąjį atrankos etapą, kuriame susigrums su "Sion" iš Šveicarijos.

Marijampoliečiai Latvijoje vietos "Liepaja" nugalėjo rezultatu 2-0, todėl prieš šias rungtynes buvo laikomi neabejotinais favoritais žengti tolyn. "Liepaja" nuo pat rungtynių pradžios spaudė A lygos bronzos nugalėtojus ir pelnė įvartį, tačiau bendru rezultatu 1-2 turėjo pripažinti lietuvių pranašumą.

57-ąją minutę latvių ekipos gretose pasižymėjo Seydina Keita. "Liepaja" komandai reikėjo dar vieno įvarčio, kad pasiektų bent pratęsimą, tačiau "Sūduva" susitvarkė su varžovų spaudimu ir savo sirgaliams padovanojo dar bent dvi papildomas rungtynes Europoje.

Kur kas didesnę ažiotažą sukėlė rungtynės Vilniuje, kur tikrą charakterį pademonstravo "Trakai" - atsitiesė po pralaimėjimo Švedijoje "Norrkoping" ekipai, kovoje pratęsime ir po 11 metrų baudinių serijos žengė tolyn.

Pirmasis susitikimas Švedijoje baigėsi šeimininkų pergale rezultatu 2-1. "Trakai" rankų nenuleido ir jau pirmajame kėlinyje pirmavo dviejų įvarčių pranašumu - dublį pasiekė 11-ąją ir 35-ąją minutėmis pasižymėjęs Maksimas Maksimovas.

"Trakai" visą pagrindinį laiką atrodė geriau už savo varžovus, tačiau 86-ąją minutę praleido apmaudų įvartį, kuris komandas nuvedė į papildomas 30 minučių. Pratęsimo metu geriau jau atrodė "Norrkoping" futbolininkai, tačiau "Trakai" daugiau nepraleido ir žaidėjai stojo mušti 11 metrų baudinius.

Baudinių serijoje "Trakai" buvo nesulaikomi - visi penki smūgiai buvo tikslūs, o varžovų antrasis bandymas, kai kamuolys pataikė į virpstą, lėmė Lietuvos vicečempionų patekimą į trečiąjį etapą.

Kitame etape "Trakų" lauks gana palankus varžovas - Makedonijos vicečempionai "Shkendija", bendru rezultatu 4-2 įveikusi suomių "HJK". 

Tiek "Sūduva", tiek "Trakai" savo pirmąsias trečiojo atrankos etapo rungtynes žais liepos 27-ąją dieną, o atsakomąsias - rugpjūčio 3-ąją.

Rezultatai:

"Sūduva" 0 - 1 "Liepaja"
(Pirmas mačas: 2-0, galutinis rezultatas: 2-1)
57' [0 - 1] S. Keita

"Trakai" 2 - 1 "Norrkoping" (11 m. baudinių serija: 5-3)
(Pirmas mačas: 1-2, galutinis rezultatas: 3-3)
11' [1 - 0] M. Maksimov
35' [2 - 0] M. Maksimov
86' [2 - 1] S. Skrabb

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...