„Trakų“ kineziterapeutė G. Eidinzonaitė – nuo studentės iki stažuočių Milane

Gerda Eidinzonaitė – viena iš nedaugelio moterų, kurią galima pamatyti praktiškai per kiekvieną A klubo treniruotę bei per rungtynes, kai žaidžia pirmos lygos komanda.

Prie „Trakų“ prisijungusi dar būdama studentė, mergina perėjo visą klubo grandinę – nuo vaikų „Milan academy Vilnius“ akademijoje iki pagrindinės komandos.

„Kai gavau pasiūlymą iš „Trakų“, galvojau, kad bus labai sunku. Nežinojau, kaip seksis derinti darbą ir mokslus, tačiau žinojau, kad tai tobula galimybė suderinti būsimą profesiją ir meilę futbolui“, – atsiminimais dalinosi G.Eidinzonaitė.

„Pirmą mėnesį viską stebėjau labiau iš šono, bandžiau susipažinti su komanda, personalu, o svarbiausia daktaro ir kineziterapeuto darbu, pareigomis ir veikla. Susipažinusi – pradėjau dirbti savarankiškai“, – pasakojo „Trakų“ klubo atstovė, prie ekipos prisijungusi prieš 2016 metų sezoną.

Futbolas į merginos gyvenimą atėjo tikrai anksčiau nei darbas „Trakų“ klube. Nuo mažens ji pati spardė kamuolį, žaidė MFA „Žalgiris“ komandoje, vėliau tapo futbolo teisėja. Vis tik dabar ji pagrindinę koncentraciją skiria darbui su Lietuvos vicečempionais.

„Aš dirbu idealų darbą, kurį tikrai myliu. Man visada buvo malonu bendrauti su futbolininkais, be to klubas man padeda tobulėti kaip asmenybei ir kelti profesinę kvalifikaciją. Tarkime, praėjusiais metais man buvo suteikta galimybė stažuotis AC „Milan“ būstinėje, jo medicinos centre, stebėjau, kaip jie testuoja savo žaidėjus. Patirtis neįkainojama. Taip pat turėjau galimybę dalyvauti kvalifikacijos kėlimo seminare.

Aš jau nekalbu apie teigiamas emocijas, kurių pasikraunu per kiekvienas rungtynes. Neveltui žmonės sako: susirask mylimą darbą ir nereiks tau dirbti“, – teigė „Trakų“ kineziterapeutė.