"Trakų" klubas pristatytas žiniasklaidai

Pirmosioms sezono namų rungtynėms su Pakruojo „Kruoja“ besiruošiantis senosios sostinės „Trakų“ klubas buvo pristatytas žiniasklaidai.

„Mūsų klubo strategija ir planai yra ilgalaikiai. Stengiamės daryti piramidę nuo pačių mažiausiųjų iki pagrindinės „Trakų“ komandos. Neabejoju, kad artimiausiu metu turėsime savo klubo išaugintų auklėtinių. 

Kalbant apie šiuos metus, komanda stipriai pasikeitė. Dabar turime jauną, perspektyvią ekipą, kurios tikslas įrodyti, ko yra verta“, - pasakojo „Trakų“ sporto direktorius Virmantas Lemežis, kuris pridūrė, kad klubui patekus į UEFA Europos lygos atranką, sudėtis bus stiprinama.

Apie atjaunėjusią sudėtį kalbėjo ir naujasis ekipos vyriausiasis treneris Valdas Urbonas, kuris pabrėžė, kad naujasis jo darbas – savotiškas iššūkis.

„Turėjome kompaktišką aštuonių savaičių pasiruošimą sezonui. Gal kaip ir studentui, paskutinės nakties pritrūko, tačiau iš esmės pasiruošimo laikotarpiu esu patenkintas. Kalbant apie sudėtį, tai ji nuo praėjusių metų ženkliai pasikeitusi. Komandą formavome žiūrėdami į ateitį ir galvodami apie dabartį.

Jaunimas turės puikią progą įrodyti ko yra vertas. Neabejoju, kad mes A lygoje būsime konkurencingas klubas. Aišku, realiai suvokiame, kad per vieną dieną ryšiai tarp žaidėjų neatsiranda, tačiau turime norą auginti jaunus žaidėjus, suteikti jiems šansą, bet tuo pačiu ir siekti rezultato“, - pasakojo treneris.

Naująjį sezoną „Trakų“ kapitonu paskirtas vyriausias komandos žaidėjas Deividas Česnauskis, kuris pirmojo turo mače su „Atlantu“ spėjo patirti čiurnos traumą.

„Daktarai stato lašelines, kad greičiau atsistatyčiau. Ir jaučiu, kad gerėja. Nors dar nedirbu su komanda, bet šiandien jau bėgiojau. Ar žaisiu kitas rungtynes? Sunku pasakyti. Tai priklausys nuo mano savijautos ir trenerio sprendimo. 

Senosios sostinės riterius nuo šiol rengs vieni pasaulio lyderių – „Nike“. Ir klubas, ir aprangos gamintojai džiaugiasi užsimezgusiu bendradarbiavimu. 

Labai džiaugiamės, kad „Trakai“ pasirinko „Nike“. Pradedame nuo mažų žingsnelių, tačiau tikimės, kad tai peraugs į didžiulį projektą. Mūsų santykiai su futbolu Lietuvoje nėra labai glaudūs, tad labai džiaugiamės „Trakų“ pasirinkimu. Tai bus vienintelis klubas Lietuvoje, kuris žais su labai gero prekės ženklo gražiomis aprangomis“, - sakė „Nike“ prekės ženklo vadovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė.

„Trakai“ savo komandą šį sezoną turės ne tik A lygoje, tačiau ir pirmoje. Jos pagrindą sudarys „Trakų“ jaunimas, bandantis patekti į pagrindinę sudėtį. 

Pagrindinė komanda, kaip ir pernai, namų rungtynes žais Vilniaus LFF stadione, o antroji komanda – Trakuose.