"Trakų" naujokas A.Wakili: "Tikiuosi, kad komandos žaidimui pridėsiu kokybės"

Po UEFA Europos lygos kiek pasikeitusi „Trakų“ ekipa po truputį atranda savo naują veidą. Vienas to atsinaujinusio riterių veido žaidėjas – prieš porą dienų klubo nariu tapęs devyniolikmetis Alma Wakili iš Nigerijos.

Garsiojoje „Aspire“ akademijoje futbolo paslapčių mokęsis kairiojo krašto gynėjas savo karjerą pradėjo Belgijos KAS „Eupen“ klube. Antroji futbolininko stotelė – „Trakai“.

„Nuo pat vaikystės svajojau žaisti Europos elitiniame klube ir tikiu, kad „Trakai“ padės šią svajonę įgyvendinti. Sakykime, kad tai bus tarpinė stotelė mano svajonės link“, – pokalbį pradėjo A.Wakili.

Kokie pirmieji įspūdžiai Lietuvoje?

Puikūs (šypsosi). Vilnius yra labai gražus miestas ir aš mėgaujuosi būdamas čia.

Šiaip jau, su „Aspire“ akademija esu apkeliavęs daugelį Europos šalių, tad šoko tikrai nepatyriau. Žinojau, ko tikėtis. Turiu omeny, oro sąlygas, kultūrą ir pan. Be to, pastaruosius metus praleidau Belgijoje, kur daug ką sužinojau tiek futbolo aikštėje, tiek už jos ribų.

Ką turi omeny?

KAS „Eupen“ yra pirmasis mano profesionalus klubas, todėl reikėjo daug ką mokytis. Patiko pati klubo vizija. Mūsų komandoje buvo daug mano amžiaus žaidėjų bei daug patyrusių žaidėjų, iš kurio tas jaunimas ir mokėmės.

Viena svarbiausių pamokų, kurią išmokau – visada sunkiai dirbti, kovoti iki pabaigos ir niekada nepamiršti savo svajonės. Nebuvo daug mumis tikinčių, tačiau mes sugebėjome prasibrauti iki aukščiausios Belgijos lygos.

Iš pirmo žvilgsnio, ar labai daug skirtumų Lietuvos ir Belgijos klubiniame futbole?

Aišku, kad Belgijoje yra žaidžiamas techniškesnis ir taktiškesnis futbolas. Taip pat išskirčiau aistrą, su kuria belgai žengia į aikštę tam, kad iškovotų tris taškus savo komandai.

O koks pirmas įspūdis apie „Trakus“?

Smagi komandėlė. Žaidėjai per treniruotes savęs atiduoda labai daug, tad šis dalykas netrukus duos rezultatą. Aš tuo neabejoju. Stebėjau rungtynes su „Sūduva“. Mes tikrai nebuvome silpnesni, mums tiesiog nepasisekė. Už varžovus turėjome gerokai daugiau galimybių, gaila, kad jų nepavertėme į įvarčius.

Kaip įvardintum dabartinę savo sportinę formą?

Ji nebloga. Esu pasiruošęs. Taip pat tikiuosi, kad komandos žaidimui pridėsiu kokybės. Aišku, aš dar jaunas žaidėjas, todėl turiu ko mokytis, tačiau kalbant apie šią dieną, tai mano stipriausias ginklas yra judėjimas aikštėje bei greitis.

Esi užsibrėžęs tikslą Lietuvoje?

Asmeninis tikslas – tapti geresniu žaidėju nei atvažiavau. Be to, smagu būtų su komanda laimėti lygą.

A.Wakili „Trakų“ gretose gali debiutuoti jau šį vakarą 18.30 val. rungtynėse su Utenos „Utenio“ komanda.

fkt.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...