„Trakų“ naujokas T.Šeremeta: „Pasistengsime laimėti visas likusias rungtynes“

Kai po pralaimėjimo Europos lygos atrankoje išsiskyrė „Trakų“ ir Mariaus Rapalio keliai, nemaža dalis Lietuvos futbolo visuomenės riterius nurašė. Vieni jiems geriausiu atveju prognozavo ketvirtą vietą, kiti – klubo egzistavimo pabaigą.

Tačiau M.Rapalį sėkmingai pakeitė Ignas Plūkas, o jam į kompaniją prieš kelias savaites buvo pakviestas dvidešimtmetis Ukrainos talentas Timofejus Šeremeta.

Pastarojo karjera nuo pat mažens buvo sėkminga. Geriausiojo titulai, kvietimai į įvairaus amžiaus rinktines bei isport.ua pripažinimas – įtraukimas į perspektyviausių devyniolikmečių vartininkų sąrašą, kai jam tebuvo vos septyniolika. Netruko debiutas Zaporožės „Metalurg“ ekipoje bei kvietimai į Sergejaus Kovaleco treniruojamą Ukrainos jaunimo (U-21) rinktinę. Situacija atrodė ideali.

2015 metų pabaigoje viskas apsivertė aukštyn kojomis. „Metalurg“ susidūrė su rimtomis finansinėmis problemomis – klubą nuspręsta likviduoti. Tuomet T.Šeremeta pirmąsyk per savo karjerą tapo bedarbiu.

„Nuo to laiko buvau be komandos. Buvo šiokių tokių pasiūlymų iš Ukrainos, tačiau labai norėjau išvykti į užsienį. Atsirado šansas „Trakuose“, pasitarėme su agentu bei aš čia“, – oficialiai „Trakų“ svetainei sakė prieš kelias savaites į Lietuvą atvykęs vartininkas.

T.Šeremeta neslepia, kad jam apsispręsti padėjo „Trakus“ treniruojantis buvęs jo treneris jaunimo rinktinėje S.Kovalecas.

„Tiesa, kad su Sergejumi Ivanovičiumi esu seniai pažįstamas. Tiesa, rinktinėje ir klube jis dirba pagal skirtingus metodus. Bet kokiu atveju, tai labai geras specialistas ir labai geras treneris“, – pagyrimų strategui nestokojo T.Šeremeta, kuris jau spėjo debiutuoti Pirmoje lygoje žaidžiančioje dublerių ekipoje. Tose rungtynėse vartininkas nepraleido nė vieno įvarčio, o „Trakai B“ 2:0 nugalėjo Vilniaus „Žalgirio B“ jaunimą.

„Geras debiutas. Daug laiko neturėjau žaidybinės praktikos, tad nežinojau kaip seksis. O sekėsi visai neblogai – tiek savo, tiek komandos žaidimu esu patenkintas. Ir apskritai esu patenktintas čia Lietuvoje. Pagrindinėje komandoje puikūs vaikinai, su kuriais dirbti vienas malonumas. Iki sezono pabaigos liko nedaug, tad pasistengsime laimėti visas likusias rungtynes“, – užtikrintai dėstė vartininkas.

T.Šeremeta „SMScredit.lt A lygoje“ debiutuoti gali jau spalio 2-ąją dieną, sekmadienį 18.00 valandą rungtynėse su Jonavos „Lietava“.

fkt.lt