"Trakų" trenerių štabą papildė specialistas iš Švedijos

Trisdešimt penkerių metų specialistas iš Švedijos Jensas Wedeborgas prisijungė prie Valdo Urbono štabo. Naujasis riteris paskirtas pirmoje lygoje dalyvaujančios jaunimo komandos vyriausiuoju treneriu.

„Aš nesu išskirtinis ir, aišku, kad kiekvienose rungtynėse norėsiu, jog mano komanda laimėtų, tačiau jeigu reiktų rinktis tarp pergalės ir tobulėjimo – aš rinkčiausi tobulėjimą“, – sakė aštuonerių metų treniravimo patirtį turintis bei dukart žemesnių Švedijos lygų čempionu tapęs J.Wedeborgas.

Šio švedo pažintis su Lietuva įvyko dar prieš du dešimtmečius, kai jis atstovaudamas savo miesto jaunučių komandai ketverius metus vyko į turnyrus Klaipėdoje.

„Lietuvoje aš pirmą kartą apsilankiau būdamas penkiolikos. Pamenu, kokie geri žmonės gyvena čia, todėl sulaukęs pasiūlymo atvykti nė kiek nedvejojau“, - sakė naujasis „Trakų“ klubo atstovas, kurį Lietuvos čempionato lyderiams pasiūlė jo draugas, agento veikla užsiimantis Algirdas Jotautas.

Lietuvoje praleidote penkias dienas. Kaip jaučiatės?

Iš tikrųjų, mano smegenys kol kas patiria didžiulį spaudimą, nes visko tiek daug naujo. Kultūriniai skirtumai, bandymas susipažinti su komanda, naujas miestas.

Kaip manote, ką jūs, kaip treneris, duosite komandai?

Daugiau dirbsiu su jaunimu, todėl mano pagrindinis tikslas išmokyti juos tapti lyderiais. Žaidėjai turi augti. Man svarbiausia, kad po metų jie būtų pasiekę aukštesnį lygį, nei yra dabar, kalbant tiek apie jų žaidimą, tiek apie mąstymą.

Juk ne visi žaidėjai kalba angliškai. Nebijote, kad tai gali būti problema?

Bendravimas yra svarbiausias dalykas pasaulyje, todėl tai galėtų būti problema. Tačiau „Trakuose“ tai negresia. Per tas penkias dienas susidariau įspūdį, kad blogiau ar geriau mane supranta visi žaidėjai.

Kaip jums Vilnius?

Galiu pasakyti, kad jūsų sostinė yra didelis „wow“. Vakar tris valandas vaikščiojau senamiesčiu ir vis negalėjau patikėti, kad atvykau dirbti į tokį nuostabų miestą. Man tikrai čia patinka.

Su pagrindine komanda jau vykote į Pakruojį. Kokį įspūdį paliko tos rungtynės?

„Trakai“ pirmą kėlinį sužaidė tikrai solidžiai, todėl po pertraukos teliko išsaugoti rezultatą. Debiutinėmis rungtynėmis tikrai esu patenkintas.

O kaip apskritai lygis Lietuvoje?

Turbūt man lengviausia būtų lyginti su Švedija. Man atrodo, kad pernelyg didelio skirtumo nėra. „Elfsborgo“ ir „Goteborgo“ komandos yra šiek tiek stipresnės, o visos kitos, sakyčiau, panašaus lygio.

fkt.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...