Trečiasis ratas baigėsi rezultatyviomis rungtynėmis Panevėžyje (VIDEO, komentarai)

Rokas Gedminas pasiekė dublį antrajame kėlinyje ir labiausiai prisidėjo prie antrosios iš eilės „Šiaulių“ pergalės „SMScredit.lt A lygos“ čempionate. Paskutinėse III rato rungtynėse devinta buvusi Saulės miesto komanda išvykoje įveikė šeštoje turnyro lentelės vietoje įsikūrusį Panevėžio „Ekraną“ – 3:2 (1:1) ir pasivijo bei aplenkė Gargždų „Bangą“. Lygos snaiperių sąraše savo pozicijas sustiprino kartą pasižymėjęs Niko Tokičius. Jo sąskaitoje – jau 14 taiklių smūgių. Taip pat įmušęs panevėžietis Elivelto (11 įvarčių) pakilo į antrąją vietą.

Nors dvikovą aktyviau pradėjo panevėžiečiai, pirmieji pelnyti įvartį galėjo svečiai. Gynėjams atmušus kamuolį po perdavimo į baudos aikštelę, jis nukrito visiškai laisvam Stjepanui Babičiui, bet kroatas stipriu smūgiu į vartus nepataikė.

„Ekranui“ sėkmė nusišypsojo jau 12-ąją minutę. Po pražangos savo laimę tolimu smūgiu iš toli pabandė Paulius Daukša. Pirmuoju bandymu pataikęs į gyvatvorę, pakartotiniu šūviu futbolininkas pasiekė tikslą, pelnydamas pirmąjį įvartį šiame sezone. „Šiaulių“ vartininkas kamuolį lietė, bet išgelbėti komandos nesugebėjo.

Po penkių minučių rezultatyviausias lygos futbolininkas N.Tokičius privalėjo išlyginti rezultatą. Po Edvino Jasaičio aukšto perdavimo grubiai suklydo į kamuolį nepataikęs Elderis, leisdamas visiškai laisvam likusiam kroatui smūgiuoti iš maždaug 6 metrų. Jo laimei, šiaulietis sudrebino vartų skersinį.

N.Tokičius savo klaidą ištaisė 34-ąją minutę, išnaudodamas standartinę situaciją. Legionierius po S.Babičiaus tolimo perdavimo link vartų aplenkė gynėją ir koja nukreipė kamuolį į apatinį vartų kampą.

Pirmoji „Šiaulių“ ataka iškart po pertraukos baigėsi gražiu įvarčiu. R.Gedminas sužaidė „sienelę“ su N.Tokičiumi, įkirto į baudos aikštelę ir, nesunkiai išvengęs atskubėjusio Elderio, išvedė svečius į priekį.

Labai aktyviai antrąjį kėlinį pradėjęs R.Gedminas 54-ąją minutę į savo sąskaitą įsirašė antrąjį įvartį. Išbėgęs vienas prieš vartus, jis gražiu klaidinančiu judesiu ant žemės paguldė tiek jį pasivijusį Martyną Dūdą, tiek atskubėjusį Luką Žukauską ir ramiai pasiuntė kamuolį į tinklą.

Dviejų įvarčių persvara „Šiauliai“ džiaugėsi neilgai. 63-ąją minutę rezultatą sušvelnino panevėžiečių lyderis Elivelto. Brazilas pirmasis atsidūrė prie nuo virpsto atšokusio kamuolio po Simono Urbio smūgio ir galva nukreipė jį į tuščius vartus.

Įvartis įkvėpė „Ekraną“. Į priekį vedami Elivelto, Panevėžio futbolininkai sužaidė neblogą atkarpą puolime, bet daug darbo Andrei Stincai jie nesuteikė. Įsiminė tik tolimas legionieriaus iš Brazilijos baudos smūgis, kurį svečių vartininkas nesunkiai sugavo.

Link savo vartų atsitraukę šiauliečiai stengėsi rengti greitas atakas. Po pražangos vienos jų metu padirbėti teko Lukui Žukauskui, atremiant pavojingą S.Babičiaus baudos smūgį. Vėliau pavojingą išpuolį labai nevykusiu perdavimu sugadino Mindaugas Strauka, susilaukęs kamuolio negavusio N.Tokičiaus priekaištų

Rungtynių pabaigoje „Ekranas“ pabandė surengti dar vieną vartų šturmą, tačiau realaus pavojaus svečių vartams nesukūrė.

Treneris Gedeminas Jarmalavičius („Šiauliai“): „Džiaugiamės pergale čia, kur vyrauja tikrai gera aura, kur komanda turi tikrai šlovingą praeitį. Todėl laimėti rungtynes yra tikrai smagu. Pavyko antrasis kėlinys, tiksliau pirma jo pusė. Vis tiek darėme klaidų, kurių neturėtume daryti - esant rezultatui 3:1, prasileidžiame tokį įvartį. „Ekranas“ rizikavo, jam nebuvo ką prarasti, bet aš norėčiau, kad sužaistume šaltakraujiškiau, paprasčiau ir nebūtų buvę tokio nervuotumo ir užtikrintumo, nes, esant tokiam rezultatui, tu turėtum atsipalaiduoti ir žaisti tiksliai bei kokybiškai. Mes pradėjome skubėti, tas „Ekrano“ spaudimas turbūt irgi davė vaisių. Bet esame laimingi iškovoję tris taškus, įmušę tris įvarčius.“

Rokas Gedminas („Šiauliai“): „Buvo sunkios rungtynės. Ši savaitė iš tikrųjų sunki. Labai sunki pergalė, daug emocijų. Svarbiausia - trys taškai, pergalė. Dabar laukia „Žalgiris“. Iš pradžių išėjome kiek užmigę, sunki aikštė, bet kovojome iki galo, pasisekė įmušti įvarčius ir viskas tvarkoje. Prasileidę įvartį, visi susikaupėme, pradėjome kitaip žiūrėti. Gerai, kad dar pirmajame kėlinyje neblogą įvartį įmušė N.Tokičius, kuris leido lengviau nueiti į rūbinę. Per pertrauką pakalbėjome, gerai nusiteikėme ir išėjome trijų taškų. Džiaugiamės, kad Niko pasiekė savo įvartį ir snaiperių klasifikacijoje eina tvirtai į priekį.“

Treneris Valdas Dambrauskas („Ekranas“): „Šiandien nedžiugina niekas, nes ir nulis taškų ir visiškai tragiškas antrasis kėlinys, pralaimėtas praktiškai vienam „Šiaulių“ žaidėjui, kuris individualiai apžaidė visą mūsų gynybą ir pelnė du įvarčius. Pirmajam kėliniui pasirinkome tinkamą taktiką, nes visiškai neutralizavome jų vidurį, bet prasileidome žioplą įvartį tada, kai turėjome kontroliuoti rungtynes, kai, pirmaudami 1:0, turėjome palaikyti kamuolį, sužaisti truputį ramiau, ištraukti „Šiaulių“ žaidėjus. Eilinį kartą gavome standartą. Per pertrauką sakiau, kad jeigu „Šiaulių“ treneris nuo atsarginių suolelio į mūsų vartus keltų standartą, tikriausiai ir iš ten įsuktų kamuolį į vartus. Panašiai gavosi pirmas įvartis. Antrajame kėlinyje norėjome daugiau spaudimo, aštrumo atakoje, bet vaikiškos klaidos gynyboje ir „Šiauliai“ išsiveržė į priekį. Po to sušvelninome rezultatą, turėjome momentų ir galimybių, tačiau jos taip ir liko neišnaudotos.“

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...