Trys įdomiausios savaitgalio rungtynės

Tradiciškai savaitgalis į žydruosius televizorių ekranus atneša aukščiausio lygio futbolo. Penktadienį startavę naujieji turai pajėgiausiose Europos lygose tęsis iki pat savaitgalio pabaigos.

Lankomiausias šalies futbolo naujienų portalas EuroFootball.lt savo lankytojams pristato tris įdomiausias futbolo kovas šį savaitgalį.


Anglijos „Premier“ lyga | „Manchester United“ – „Leicester City“ | Šeštadienis, 14:30 val.

Pati įdomiausia „Premier“ lygos turo dvikova, žinoma, įvyks 19 valandą 30 minučių, kurios apžvalgą skaityti gali čia. Vis dėlto futbolo gerbėjams neturėtų prailgti laikas iki Londono derbio, nes „Old Trafford“ stadione įvyks intriguojanti akistata tarp „Manchester United“ ir „Leicester City“ klubų.

Abiejų komandų turėtų netenkinti padėtis turnyrinėje lentelėje, todėl į aikštę bus žengiama su tikslu kovoti ne dėl taško, o tik dėl trijų. Praėjusią savaitę byrėti pradėjusi „raudonųjų velnių“ ekipa per paskutinius du turus nesurinko nei vieno taško, o jų būsimi varžovai per tiek pat rungtynių šventė vieną pergalę.

„Man Utd“ žygis Anglijoje per pirmuosius tris turus buvo itin sėkmingas – trys pergalės iš tiek galimų. Tačiau ketvirtajame ture patirtas pralaimėjimas Mančesterio derbyje ir galiausiai praėjusį savaitgalį sulauktas netikėtas „Watford“ antausis.  Jose Mourinho auklėtiniai dabar „Premier“ lygoje turi surinkę devynis taškus, užima septintą vietą ir nuo lyderių atsilieka 6 taškais.

Praėjusį sezoną Anglijoje stebuklą sukūrę „Leicester City“ futbolininkai, panašu, kad šį sezoną to nebepakartos. Per pirmąsias penkerias „Premier“ lygos rungtynes „lapės“ po du kartus pralaimėjo ir laimėjo bei kartą sužaidė nulinėmis lygiosiomis su Londono „Arsenal“. Lesterio miesto ekipos sąskaitoje – septyni taškai bei beveik trijų pergalių atsilikimas nuo lyderių „Man City“.

„Man Utd“ prieš šias rungtynių turi rimtų netekčių. J. Mourinho versis be Luke‘o Shaw, Henrikho Mkhitaryano ir Athony Martialo. Tuo tarpu „Leicester“ ekipai ir toliau nepadės atraminis saugas Nampalys Mendy. Claudio Ranieri dar taip nėra tikras, ar vartus galės ginti Kasperas Schmeichelis.

Ispanijos „La Liga“ | „Las Palmas“ – Madrido „Real“ | Šeštadienis, 21:45 val.

Auksinės  galimybės prieš aršiausius konkurentus įgyti penkių taškų pranašumą  savaitės viduryje neišnaudojęs Madrido „Real“ klubas šeštadienį vakare sieks atsitiesti ir iškovoti svarbius tris taškus. Lengva tikrai nebus – išvykoje laukia sezono pradžioje puikius rezultatus rodęs „Las Palmas“ klubas.

Zinedine‘o Zidane‘o treniruojamas „Real“ klubas trečiadienį namuose lygiosiomis 1-1 sužaidė su „Villarreal“ ir nutraukė savo rekordinę 16 pergalių iš eilės rekordą Ispanijos pirmenybėse. „Las Palmas“ futbolininkai teigiamu rezultatu paskutiniajame ture taip pat neturėjo tenkintis – rezultatu 4-1 nusileista San Sebastiano „Real Sociedad“ ekipai ir dvikovai su „Real“ prarastas Kevine‘as-Prince‘as Boatengas.

„Real“ Ispanijoje iki trečiadienio žygiavo be klaidų – keturios pergalės iš tiek pat galimų. Penktajame ture buvo sužaista lygiosiomis, tačiau turnyrinėje lentelėje niekas nepasikeitė – „karališkasis“ klubas su 13 taškų yra vienvaldis lyderis ir nuo „Sevilla“ turi 2 taškų, o nuo aršiausių oponentų „Barcelona“ futbolininkų – 3 taškų pranašumą.

„Las Palmas“ rezultatais stipriai nusivilti tikrai negalėtų. Per pirmuosius du turus buvo iškovotos dvi pergalės, vėliau nusileista „Sevilla“, ketvirtajame ture nugalėta „Malaga“ ir galiausiai patirtas pralaimėjimas San Sebastiane. Su 9 taškais šiltosios Gran Kanarijos ekipa užima penktąją poziciją.

„Real“ prieš dvikovą taip pat turi rimtų netekčių. Dėl traumos negalės rungtyniauti du gyvybiškai svarbūs „baltųjų“ ekipos žaidėjai – Marcelo ir Casemiro. Taip pat rungtynėms neregistruotas traumą besigydantis Pepe. Kaip ir buvo minėta, „Las Palmas“ klubui nepadės K-P. Boatengas, rungtynėse prieš „Real Sociedad“ užsidirbęs raudoną kortelę.

Italijos „Serie A“ | „Fiorentina“ – „Milan“ | Sekmadienis, 21:45 val.

Sekmadienį vakare Italijos „Serie A“ pirmenybėse laukia intriguojanti akistata tarp „Milan“ ir „Fiorentina“. „Rossoneri“ ekipa įgavo optimalią sportinę formą, tačiau išvykoje iškovoti tris taškus prieš Florencijos komandą paprasta nebus.

„Milan“ dabartine sportine forma neturėtų skųstis, tačiau itin prastų rezultatų nedemonstruoja ir „Fiorentina“. Madų sostinės ekipa paskutinėse rungtynėse nukovė Romos „Lazio“, o „Fioretina“ turėjo tenkintis rezultatyviomis lygiosiomis su „Undinese“.

„Milan“ sezoną Italijoje pradėjo pergale, tačiau vėliau įkrito į nedidelę duobę – patyrė du pralaimėjimus iš eilės. Vis dėlto per pastarąsias dvi rungtynes buvo iškovoti visi įmanomi 6 taškai. 9 taškus savo sąskaitoje turintis legendinis Italijos klubas „Serie A“ pirmenybėse užima šeštąją vietą ir nuo lyderių „Juventus“ atsilieka tik viena pergale.

„Lazio“ sezoną atidarė pralaimėjimu čempionams „Juventus“ , tačiau vėliau buvo iškovotos dvi minimalios pergalės prieš „Chievo“ ir „Roma“. Jau minėtose paskutinėse „Serie A“ rungtynėse Florencijos vienuolikė sužaidė lygiosiomis 2-2 su „Undinese“. „Fiorentina“ savo sąskaitoje turi 7 taškus ir užima 10-ąją poziciją. Tiesa, „Fiorentina“ yra sužaidusi vienomis rungtynėmis mažiau nei kitos 18 komandų. Jų dvikova su „Genoa“ dar neįvyko.

Aivaras Katutis, eurofootball.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...