U-17 rinktinė ir antrą kartą pranoko Baltarusiją

Lietuvos U-17 (2001 m. gimimo ir jaunesni žaidėjai) rinktinė pirmadienį sužaidė antrąsias kontrolines rungtynes su Baltarusijos bendraamžiais ir dar kartą įrodė savo pranašumą rezultatu 1:0.

Svajūno Česnulio treniruojami lietuviai nuo praeitos savaitės turėjo treniruočių stovyklą ir šeštadienį įveikė baltarusius 1:0. Šiandien įvyko antrosios komandų tarpusavio rungtynės, kurias vėl nulėmė vienas įvartis.

Pirmajame kėlinyje žaidimas buvo apylygis ir abi komandos turėjo smulkių pusprogių, bet jomis pasinaudoti nepavyko. Visgi, kaip ir pirmoje dvikovoje, antrojo kėlinio pradžioje Lietuvos ekipa buvo produktyvi ir išsiveržė į priekį, kai Vilius Piliukaitis tiksliu smūgiu iš netolimo atstumo užbaigė puikiai suorganizuotą kontrataką.  

Vėliau Baltarusija bandė spausti šeimininkus, bet lietuviai tvirtai žaidė gynyboje ir neleido geram rezultatui išsprūsti – rungtynės baigėsi Lietuvos pergale 1:0.

„Sudėtyje trūko trijų žaidėjų, bet keletas naujų vaikinų įsiliejo į komandą ir trenerių štabo tikrai nenuvylė. Mums pavyko nugalėti stiprų varžovą du kartus. Vaikinai kovėsi kaip liūtai gindami savo šalies garbę. Išbandėme keletą naujokų, gerinome taktinius veiksmus, įvairius susitarimus ir tarpusavio supratimo ryšius“, – po rungtynių teigė S. Česnulis.

Lietuviams tai buvo paskutinis pasiruošimo etapas prieš spalio 22–30 dienomis vyksiantį atrankos į 2018 metų Europos U-17 čempionatą turnyrą. Jame mūsų komanda žais su Austrijos, Rumunijos ir Liuksemburgo rinktinėmis.

Rungtynių statistika:

Lietuva U-17 – Baltarusija U-17 1:0 (0:0)
Jonavos stadionas
Teisėjas – Šarūnas Tamulynas
Įvarčiai: 49 min. V. Piliukaitis (1:0)
Įspėti: 40 min. A. Jeutuchovič (Baltarusija), 56 min. K. Žebrauskas (Lietuva), 62 min. A. Klimavičius (Lietuva), 77 min. L. Juodkūnaitis (Lietuva)

Lietuva: Kajus Urbietis, Žygimantas Baltrūnas (76 min. Linas Zingertas), Rokas Rasimavičius, Vakaris Kalėda, Valdas Paulauskas (60 min. Lukas Juodkūnaitis) Ernestas Andriušis (51 min. Benedikas Butler), Augustinas Klimavičius, Vilius Piliukaitis (72 min. Deimantas Rimpa), Karolis Žebrauskas, Patrick Jorgensen, Tomas Kačerauskas. Atsargoje: Povilas Survila, Vilius Labutis, Deividas Kovger, Andrius Dolženko, Egidijus Dusevičius.