U-17 rinktinė latvius įveikė nepaisant ankstyvo dviejų įvarčių deficito

Baltijos U-17 (gimę 2000 m. ir jaunesni) jaunių taurės turnyro antrąją dieną Lietuvos rinktinė atsitiesė po dviejų praleistų įvarčių ir rezultatu 3:2 patiesė šeimininkus latvius.

Pirmose turnyro rungtynėse suomiai ir lietuviai sužaidė lygiosiomis 1:1, taip pat baigėsi ir latvių bei estų dvikova.

Šį kartą Lietuvos komandos starto sudėtyje liko tik keturi žaidėjai ir naujam vienuoliktukui rungtynių pradžia buvo itin nesėkminga.

6 min. po kampinio latviai pasižymėjo kiek kurioziškai, kamuoliui atšokus nuo žemės ir letai įskriejusį vartus. Dar po minutės šeimininkų kapitonas prabėgo pro lietuvių gynėjus kraštu ir reidą užbaigė tiksliu smūgiu.

19 min. lietuviai atsitiesė - Justas Marazas bendromis pastangomis su Jonu Bičkumi atkovojo kamuolį ir pasiuntė jį į vartus. Vėliau Po J. Bičkaus ir Mato Ramanausko smūgių latvius gelbėjo vartininkas.

Po pertraukos treneris Vytautas Vaškūnas atliko iš karto kelis keitimus ir antrąjį kėlinį mūsiškiai pradėjo puikiai. 44 min. Mato Vareikos smūgį atrėmė vartininkas, o pirmas prie kamuolio buvęs Matas Gudaitis nesuklydo - 2:2.

51 min. M. Vareika puikiai prasiveržė kraštu ir atmetė kamuolį Titui Aukštuoliui, kuris suklaidino gynėją, mušė į vartus ir šalia jų stovėjęs Titas Milašius iš arti pakreipė kamuolį į tinklą.

Netrukus du pavojingus smūgius atrėmė vartininkas Arijus Bražinskas, o rungtynių pabaigoje bent tris kartus lietuvių persvarą galėjo padidinti T. Aukštuolis, bet jam pritrūko tikslumo. Per pridėtinį laiką už pražangą aikštės viduryje ir nesutikimą su sprendimu teisėjas raudona kortele nubaudė M. Ramanauską.

Lietuviai šventė puikią pergalę ir su 4 taškais tapo turnyro lyderiais. Tiek pat taškų kol kas surinko suomiai - jie 1:0 pranoko estus. Turnyras finišuos ketvirtadienį Lietuvos ir Estijos bei Suomijos ir Latvijos dvikovomis.

Rungtynių statistika:

U-17 Latvija - Lietuva 2:3 (2:1)
Jelgavos "Žiemgalos" olimpinis sporto centras
Teisėjas - Edgars Malcevs (Latvija)
Įvarčiai: 6 min.  Kristers Tobers, 7 min. Kaspars Kokins (Latvija); 19 min. Justas Marazas, 44 min. Matas Gudaitis, 51 min. Titas Milašius (Lietuva).
Įspėti: 5 min. Gustas Gražiūnas, 45 min. Matas Vareika, 80+3 min. Matas Ramanauskas (Lietuva).
Pašalintas: 80+3 min. Matas Ramanauskas (Lietuva).

Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis: Arijus Bražinskas, Kipras Kažukolovas, Matas Ramanauskas, Matas Vareika, Justas Marazas (68 min. Edgaras Utkus), Lukas Budraitis (41 min. Titas Milašius), Renatas Banevičius (41 min. Matas Gudaitis), Arnas Paura (41 min. Deividas Raulinaitis), Rokas Gudelis, Gustas Gražiūnas (41 min. Džiugas Raudonius), Jonas Bičkus (41 min. Titas Aukštuolis). Atsargoje: Tomas Čepulis, Matas Kubilius, Artūr Dolžnikov, Arnold Baulin.