U-17 rinktinė sužaidė lygiosiomis prieš Izraelį

Lietuvos U-17 (2000 m. gimimo ir jaunesnių žaidėjų) rinktinė tarptautiniame „Development Cup“ turnyre Minske toliau išlieka nepralaimėjusi, tačiau paskutinėse C grupės rungtynėse lygiosios 0:0 su Izraelio komanda jiems užkirto kelią kovoti dėl prizinių vietų.

Prieš šį susitikimą lietuviai iškovojo dvi pergales prieš Ukrainos ir Gruzijos komandas, tad paskutinis mūšis laukė su tiek pat taškų (6) surinkusiu Izraelį. Ši komanda turėjo geresnį įvarčių santykį ir mūsų ekipai reikėjo pergalės.

Nuo rungtynių pradžios žaidimo tempas buvo aukštas ir oponentai dažniau lankėsi prie Lietuvos baudos aikštelės. Tačiau rimtos progos nei vienai, nei kitai komandai sukurti nesisekė.

39 minutę Izraelis turėjo neblogą galimybę įmušti, kai vienas iš jų žaidėjų baudos aikštelėje atsikratė priežiūros ir galva smūgiavo į dešinį kampą. Visgi smūgis buvo per silpnas ir Lietuvos vartininkui Kajui Urbiečiui problemų nesukėlė.

Po pertraukos Lietuva turėjo analogišką progą kampinio situacijoje, tačiau nepaisant sėkmingos oro dvikovos, smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia dešiniojo virpsto. Netrukus Izraelio komanda jiems atsakė nedideliu šturmu baudos aikštelėje, bet neutralizuoti pavojų lietuviams pavyko gerai.

Susitikimas baigėsi kovingomis lygiosiomis 0:0. Izraelio turnyro įvarčių santykis liko 6:0, o lietuvių 6:2, tad izraeliečiai užėmė pirmą vietą grupėje ir kausis dėl 1-3 vietų.

Lietuva tęs kovą dėl ketvirtosios vietos turnyre ir susitiks su Belgijos ir Suomijos bendraamžiais. Šeštadienį (sausio 21-ąją) lietuviai susitiks su minėtų komandų dvikovos pralaimėtoju, o sekmadienį surems ginklus su poros nugalėtojais.

Rungtynių  statistika:

Lietuva – Izraelis 0:0 (0:0)
Minsko futbolo maniežas
Teisėjas: S. Lobaševič

Įspėtas: 44 min. R. Banevičius (Lietuva) 44 min. Artsi, 72 min. Elkin (Izraelis).

Lietuvos U-17 sudėtis: Kajus Urbietis, Ernestas, Mockus, Džiugas Raudonius, Erik Germanovič, Matas Vareika (53 min. Titas Milašius), Artūr Dolžnikov (53 min. Matas Kubilius), Karolis Uzėla (64 min. Benas Šatkus), Arnas Paura, Renatas Banevičius, Justas Marazas (41 min. Dominyk Kodz), Arnold Baulin (8 min. Jonas Bičkus).

Atsargoje: Robertas Kazbaris.