U-17 rinktinė žais prieš Izraelį, Gruziją ir Ukrainą (komentaras)

Ankstyvą šeštadienio rytą Lietuvos U-17 (2000 m. gimimo ir jaunesnių žaidėjų) rinktinė išvyko į tarptautinį „Development Cup“ turnyrą Baltarusijoje. Komandos strategas Svajūnas Česnulis prieš kelionę atrinko galutinę 18-os žaidėjų sudėtį ir teigė, jog įrodyti savo galimybes turės nemažai naujokų.

Jaunieji futbolininkai susirinko į rinktinės stovyklą praeitą savaitę Kaune ir treniruotėse bandė pademonstruoti savo galimybes. Trečiadienį komanda sužaidė kontrolines rungtynes prieš Latvijos bendraamžius, kuriuos nugalėjo rezultatu 2:0, o pasireikšti gavo visi paraiškoje buvę žaidėjai.

Mūsų komandos sudėtis turnyre bus ženkliai pasikeitusi nuo rudenį vykusios Europos čempionato atrankos. S. Česnulis pažymėjo, jog trūks penkių šios amžiaus grupės žaidėjų, kurie atstovauja metais vyresnei U-18 komandai V. Granatkino turnyre Sankt Peterburge, o vartininko Arijaus Bražinsko į rinktinę neišleido Anglijos klubas. Taip pat, trenerio teigimu, kad prieš turnyrą sustreikavo vieno pagrindinių komandos narių Roko Gudelio sveikata, todėl jis turės atlikti išsamesnius tyrimus pas gydytojus. Komanda versis ir be traumuoto vartininko Tomo Čepulio.

„Turėjome geras sąlygas treniruotėms ir sužaidėme neblogas rungtynes su latviais. Turime problemų, bet į rinktinę ankščiau nepatekusiems žaidėjams tai yra labai gera terpė parodyti save ir, kita vertus, mums tai yra puiki proga juos išbandyti. Atrinkti į turnyrą vykstantį aštuonioliktuką yra pats nemaloniausias procesas. Sprendėme daug ir ilgai dėl kelių pozicijų“, – sakė S. Česnulis.

Šeštadienį rinktinė įsikurs Minske, kur jau šiandien turėtų surengti pirmąją treniruotę. Pirmadienį (sausio 16-ąją) mūsų komanda pradės C grupės varžybas ir surems ginklus su Ukrainos ekipa, antradienį (sausio 17-ąją) žais prieš Gruziją, o ketvirtadienį (sausio 19-ąją) baigs grupių etapą dvikova su Izraeliu.

„Mūsų laukia nelengvos rungtynės. Izraelis Europos čempionato atrankos savo grupėje užėmė pirmą vietą ir pateko į elitinį etapą. Ukrainą mes jau matėme Lietuvoje ir ji taip pat pateko į elitinį etapą. Gruzija turi futbolo tradicijas ir ten šis sportas yra numeris vienas. Tai – galingos ir stiprios komandos. Tai mums bus nebloga proga įsitikinti savo galimybėmis. Tikime, kad galime su jomis konkuruoti ir parodysime kovą kiekvienose rungtynėse“, – tikino S. Česnulis.

Turnyro Baltarusijoje tvarkaraštis:

Sausio 16 d. (pirmadienis), 12:00 val.
Lietuva – Ukraina

Sausio 17 d. (antradienis), 16:40 val.
Lietuva – Gruzija

Sausio 19 d. (ketvirtadienis), 14.30 val.
Lietuva – Izraelis

Sausio 20-22 d. numatytos atkrintamosios varžybos ir rungtynės dėl vietų

Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis Development Cup¨turnyrui:

Vartininkai:
Kajus Urbietis (NFA, Kaunas)
Robertas Kazbaris (NFA, Kretinga)

Gynėjai:
Ernestas Mockus (NFA, Klaipėda)
Džiugas Raudonius (NFA, Šilalė)
Arnas Paura (NFA, Marijampolė)
Erik Germanovič (Vilniaus „Žalgiris“)

Saugai:
Matas Kubilius (NFA, Klaipėda)
Matas Vareika (NFA, Jonava)
Karolis Uzėla (Vilniaus „Žalgiris“)
Justas Marazas („Trakai“)
Renatas Banevičius (Alytaus FA „Dainava“)
Titas Milašius („FCB Escola Varsovia“)
Artūr Dolžnikov (Vilniaus „Žalgiris“)
Dominyk Kodz (Vilniaus „Žalgiris“)
Benas Šatkus (Gargždų „Banga“)

Puolėjai:
Jonas Bičkus (Klaipėdos „Atlantas“)
Nauris Petkevičius (Kauno „Stumbras“)
Arnold Baulin (Vilniaus „Žalgiris“)