U-18 rinktinės nariai E.Dubickas ir L.Mėgelaitis persikėlė į italų "Serie B" klubą

Į Apeninų pusiasalį keliasi du Lietuvos U-18 rinktinės nariai - Edgaras Dubickas ir Linas Mėgelaitis, kurie sulaukė pakvietimo iš legendinio italų „Pro Vercelli" klubo.

Pjemonto regiono komandos ištakos siekia 1892 metus, o nuo 1908 iki 1922 metų klubas septynis kartus laimėjo Italijos aukščiausiąją lygą.2014-15 metų sezone po 24 rungtynių „Serie B" pirmenybėse „Pro Vercelli" žengia 10-oje vietoje, atsiliekant tik tašku nuo aštuntos vietos, leidžiančioje sužaisti atkrintamosiose varžybose dėl patekimo į aukščiausią Italijos lygą.

„Pro Vercelli" klubui nuo praėjusių metų priklauso ir dar du lietuviai - gynėjas Martynas Zaleckis ir saugas Klaidas Janonis.

LFF.lt svetainės pakalbintas buvęs Marijampolės „Sūduvos" jaunimo komandos puolėjas atsargiai atsargiai vertino savo perspektyvas klube: „Esu neseniai išvykęs, nežinau kaip man seksis įsitvirtinti šiame klube, tačiau manau, kad viskas bus gerai. Dėsiu visas pastangas."

E. Dubickas liko patenkintas sutikimu Verčelyje: „Šis klubas mane pasikvietė į peržiūrą, po to gavau pakvietimą atvykti. Taip ir patekau į „Pro Vercelli" klubą. Atvykus klubas ir žaidėjai šiltai priėmė, nesijaučiu blogai, o tai, manau, yra man labai svarbu, kad visas jėgas ir dėmesį galėsiu skirti kokybiškom treniruotėms".2014 m. E. Dubickas patraukė dėmesį dėl sėkmingo pasirodymo Elitinėje jaunių lygoje.

Žaisdamas už „Sūduvos" U-18 komandą puolėjas pasižymėjo 9 įvarčiais. Linas Mėgelaitis 2014 m. žaisdamas už Kauno „Stumbrą" iškovojo LFF I lygos nugalėtojų titulą.