UEFA Čempionų lygos pusfinalio komanda

Trečiadienį vakare UEFA Čempionų lygoje baigėsi pusfinalio etapas. Po keturių atkaklių rungtynių paaiškėjo, kad finale įvyks dviejų Madrido ekipų susitikimas. „Eurofootball.lt“ pristato geriausią Čempionų lygos pusfinalio vienuoliktuką.

Vartininko pozicijoje – Janas Oblakas. Neabejotinai vienas geriausių turnyro vartų sargų. J. Oblakas savo puikiu žaidimu gelbėjo Madrido „Atletico“ nuo trečio įvarčio „Allianz“ stadione. Madrido „Real“ vartininkas Keyloras Navasas per abu mačus nepraleido nei vieno įvarčio, tačiau kostarikiečiui neteko tiek vargo, kiek slovėnui.

Geriausia centro gynėjų porą sudaro būsimi finalo varžovai. Tai – Sergio Ramosas („Real“) ir Diego Godinas („Atletico“). Pastarasis žaidė tik atsakomajame mače, tačiau jo indėlis „Rojiblancos“ ekipoje buvo neįtikėtinai didelis. S. Ramosas abiejuose tarpusavio rungtynėse buvo užtikrintas gynyboje ir neleido „Man City“ ekipai priartėti prie vartų.

Geriausias dešiniojo krašto gynėjas – Dani Carvajalis. Philippas Lahmas savo užtikrintu žaidimu taip pat turėjo įtikinti ne vieną bavarų sirgalių, tačiau daugiau naudos komandai davė D. Carvajalis. Užtikrintas ispano žaidimas tiek gynyboje, tiek kuriant „Real“ atakas.

Kairiojo krašto gynėjo pozicijoje – Filipe Luisas. Brazilas „Atletico“ gretose taip pat buvo vienas kertinių žaidėjų tiek gynyboje, tiek pradedant komandos atakas.

Geriausią saugų liniją sudaro trys skirtingų komandų žaidėjai. Tarp geriausių atsidūrė Luka Modričius („Real“), kuris savo darbštumu aikštėje neturėjo palikti abejingų nei vieno. Sėkmingą pusfinalį turėjo ir „Atletico“ saugas Gabi, kuris buvo saugų ir gynėjų linijos generolas. Į vienuoliktuką pateko ir viena pavardė iš Miuncheno – Arturo Vidalis. Čilietis atsakomajame mače buvo vienas geriausių „Bayern“ žaidėjų ir prisidėjo prie Robeto Lewandowskio įvarčio.

Geriausiais pusfinalio etapo puolančiais žaidėjais tapo Saulis, Antoine Griezmannas ir Garethas Bale‘as. „Atletico“ deimantas Saulis pelnė reto grožio įvartį pirmajame susitikime, A. Griezmannas savo meistriškumą parodė Miunchene, o G. Bale‘as išvedė „Real“ į pusfinalį. Visi trys futbolininkai savo komandoms atnešė itin daug naudos.

Čempionų lygos pusfinalio komanda:

Jan Oblak

Dani Carvajal – Diego Godin – Sergio Ramos – Filipe Luis

Luka Modrič – Gabi – Arturo Vidal

Saul – Antoine Griezmann – Gareth Bale