UEFA išrinko geriausių šio sezono Čempionų lygos žaidėjų 18-tuką

Pasibaigus Čempionų lygos kovoms, UEFA paskelbė simbolinį geriausių šio sezono turnyro žaidėjų 18-tuką.

Kaip ir buvo galima tikėtis, daugiausiai savo narių simbolinėje rinktinėje turi Madrido „Real“ klubas, kurio atstovai sudaro beveik pusę visų į jį išrinktų žaidėjų – į jį pateko 8 čempionų atstovai. Finalininkai „Liverpool“ futbolininkai simbolinėje ekipoje turi tris savo atstovus.

Geriausiais turnyro vartininkais išrinkti „Real“ atstovas Keyloras Navasas ir „Roma“ brazilas Alissonas.

Į geriausių gynėjų šešetuką pateko trys „Real“ atstovai – Sergio Ramosas, Marcelo ir Raphaelis Varane‘as, „Bayern“ narys Jushua Kimmichas, „Juventus“ veteranas Giorgio Chiellini ir „Liverpool“ tik sezono viduryje papildęs Virgilas Van Dijkas.

Saugų gretose taip pat dominuoja „Real“ atstovai – Casemiro, Luka Modričius ir Toni Kroosas. Kartu su jais tarp penkių geriausių čempionato saugų išrinkti ir Kevinas de Bruyne iš „Manchester City“ bei Jamesas Rodriguezas iš „Bayern“. Įdomu, kad daugiausiai šį sezoną Čempionų lygoje rezultatyvių perdavimų atlikęs (9) „Liverpool“ atstovas Jamesas Milneris į šį 18-tuką nepateko.

Puolėjų gretose greta „Barcelona“ ir „Real“ žvaigždžių Lionelio Messi ir Cristiano Ronaldo, taip pat buvo išskirtas „Liverpool“ duetas – Roberto Firmino ir Mohamedas Salah bei „Roma“ bosnis Edinas Džeko.