UEFA komitetui pristatyta Lietuvos paraiška dėl Pasaulio Futsal čempionato

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Futsal (salės) ir paplūdimio futbolo komitete pristatyta Lietuvos futbolo federacijos (LFF) paraiška surengti 2020 metų Pasaulio Futsal čempionato pirmenybes sulaukė palaikymo.

Antrasis šių metų Futsal ir paplūdimio futbolo komiteto posėdis vyko antradienį UEFA būstinėje. Posėdyje dalyvavęs šio komiteto narys, Lietuvos salės futbolo asociacijos (LSFA) viceprezidentas Sergejus Slyva pristatyti LFF siekius mūsų šalyje surengti Pasaulio Futsal čempionatą.

„Komiteto nariai išvydo ir paruoštą vaizdo medžiagą, kiekvienas gavo ir spausdintinę informaciją. Visus pakviečiau pagal esamas galimybes palaikyti mūsų kandidaturą. Po oficialios dalies vykusiuose pokalbiuose iš įvairių šalių atstovų gavau labai teigiamų atsiliepimų. Daugeliui patiko mūsų pasiūlytos sąlygos ir tikslas sugrąžinti čempionatą į Europą. Komiteto narius įtikino tas mūsų argumentas, jog esame geografiškai geroje vietoje, tuo labiau, jog mūsų kaimynai Rytų Europoje yra tarp pasaulio Futsalo elito“, - pasakojo S. Slyva.

Sprendimą dėl FIFA Futsal Pasaulio čempionato šeimininkų kitų metų pradžioje planuoja priimti FIFA Taryba, kurioje yra ir būrys Europos atstovų.

UEFA Futsal ir paplūdimio futbolo komitete buvo aptartas paskutinis Pasaulio čempionatas Kolumbijoje, kitas Europos čempionatas Slovėnijoje. 2018 metais pirmenybėse pirmą kartą dalyvaus 16 ekipų. Po šio čempionato planuojama keisti varžybų laikotarpį ir jį rengti kas ketverius metus, o ne kas dvejus, kaip iki šiol. Taip pat svarstoma keisti rinktinių varžybų formatą, bent jau pagrindiniuose atrankos etapuose vietoje įprasto savaitinio turnyro principo įvedant rungtynes namuose ir svečiuose.

Artimiausiame UEFA Vykdomojo komiteto posėdyje bus tvirtinama UEFA Futsal taurės finalinio etapo vieta, į ją pretenduoja Lisabona ir Almata. Ateityje norima keisti varžybų pavadinimą ir formatą, didinti komandų skaičių – įtraukiant ne vien nacionalinius čempionus.

Viena iš aptartų temų buvo oficialių Futsal moterų ir jaunimo varžybų organizavimas. Tokie turnyrai jau vyksta Pietų Amerikoje ir Azijoje. Europoje artimiausiu metu numatytas kontrolinis kelių šalių moterų Futsalo turnyras.