UEFA licencijos kursuose Kaune - kamerūnietis ir du italai

Nacionalinėje futbolo akademijoje (NFA) prasidėjo baigiamoji UEFA B trenerių kursų sesija. Mokymų įvadinė dalis vyko lapkričio mėnesį. Gegužę numatytas baigiamųjų darbų gynimas.

Šiuo metu įgyti UEFA B kategorijos trenerio licenciją siekia 30 dalyvių. UEFA licencija yra pirmas laiptelis siekiant trenerio karjeros. Kursų metu suteikiamos tiek praktinės, tiek teorinės žinios, kurios bus reikalingos pradedant trenerio darbą. Baigę šiuos kursus treneriai gali treniruoti įvairaus amžiaus vaikus ir mėgėjų klubus. 

Kursuose dalyvauja ne tik lietuviai, UEFA B licenzijos siekia ir kamerūnietis Serge Tatiefang. Kursų metu kamerūnietis pakeitė požiūrį į treniravimą, „prieš tai aš maniau, kad taip kaip aš treniruojuosi yra taip pat, kaip galiu dirbti su vaikais. Bet supratau, kad turiu pradėti nuo pagrindinių dalykų kylant link aukščiausio lygio, štai kodėl aš esu šiuose kursuose“. 

„Kursų metu sužinojau, kaip planuoti treniruotes vaikams. Nes tai nėra tas pats, kaip būti žaidėju aukščiausiam lygyje. Šiuose kursuose įgavau patirties, kaip planuoti ir treniruoti vaikus“, - apie kursus pasakojo Serge. 

Trečiadienį būsimi treneriai pristatinėjo savo stažuotę. Pristatymų metu pasakojo, kaip sekėsi atlikti stažuotę, kuris metu visą savaitę stebėjo vaikų treniruotes ir rungtynes. Pristatymo metu pateikė savo įžvalgas ir pastebėjimus, bei atsakinėjo į auditorijos klausimus. 

Sesijos pabaigoje numatyti praktikos ir teorijos egzaminai, taip pat vyks baigiamųjų darbų gynimas. 

Šią savaitę Nacionalinėje futbolo akademijoje vyksta ir UEFA PRO bei A kategorijos trenerių mokymai. UEFA A trenerio licencijos šiemet siekia 20 būsimų trenerių, iš kurių vienas užsenietis – portugalas. UEFA PRO kursai sulaukė 15 dalyvių, o juose žinias plečia ir du italai.