UEFA Lietuvoje vykstančius trenerių kursus įvertino puikiai

Lietuvoje rengiami UEFA trenerių PRO licencijos ir kiti kursai oficialiai sulaukė pripažinimo iš UEFA. Kursų procesą stebėję užsienio specialistai puikiai įvertino šalyje vykdomą specialistų rengimą.

Visi UEFA licencijas išduodantys kursai kas trejus metus yra inspektuojami organizacijos ekspertų. Lietuvoje specialistai tris kartus lankėsi PRO licencijos kursuose bei du kartus stebėjo A kursus. Ekspertai įvertina, kaip realybe paremtas mokymas yra vykdomas seminaruose bei įvertina jo kokybę. Neseniai LFF iš UEFA gautame rašte trenerių kursai įvertinti puikiai.

Pasak LFF techninio direktoriaus Raimondo Statkevičiaus, toks įvertinimas leidžia suprasti, jog trenerių kvalifikacijos kėlimas Lietuvoje yra vykdomas kryptingai ir pagal aukščiausius standartus.

„Žinau, kad kai kurios šalys dar tik keičia savo trenerių mokymą, o mes dar ankščiau išskyrėme trenerių rengimą, kaip prioritetą. Tai taip pat yra vienas UEFA prioritetų, - kalbėjo R.Statkevičius - Trenerių rengimas yra svarbus aspektas mūsų federacijos strategijoje. Vėliau treneris dirba su žaidėju ir gali suteikti jam labai svarbių žinių. Kuo aukštesnis trenerio išsilavinimas, žinių kokybė, tuo geriau jis tai perteiks žaidėjui, kuris taps geresniu. Toks įvertinimas mūsų rengiamiems kursams yra svarbus, nes mes žinome, jog judame tinkama linkme."

Šiuo metu Lietuvoje vyksta UEFA A ir B trenerių kursai. A kursai baigsis kitų metų pirmoje pusėje, B kursai - šių metų gale. Dabartinėje A kursų sesijoje treneriai dirba ties rungtynių analizėmis su šiuolaikinėmis technologijomis. B kursuose vykdomas stažuočių modelis – studentai stažuojasi su aukštesnės kvalifikacijos treneriais  ir įgauna svarbių praktinių žinių.

UEFA PRO kursus neseniai baigė tokie žinomi specialistai kaip Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas ir jo asistentas Rokas Garastas, Vilniaus „Žalgirio“ strategas Valdas Dambrauskas. Tarp kursus baigusių - buvę ilgamečiai Lietuvos rinktinės žaidėjai Tomas Ražanauskas bei Robertas Poškus. Pastarasis nuo vasaros pradėjo darbą Rusijoje - jis dirba Permės „Amkar“ trenerių štabe su jaunimo komanda.