UEFA Supertaurė: "Real" - "Man Utd" (apžvalga)

Antradienį vakare futbolo žiūrovai bus prikaustyti prie žydrųjų televizoriaus ekranų - kovoje dėl UEFA Supertaurės trofėjaus susigrums du tituluoti Europos klubai.

"Real Madrid" - "Man Utd"
Turnyras: UEFA Supertaurė
Stadionas: "Nacionalna Arena" (Skopjė)
Teisėjas: Gianluca Rocchi (Italija)
Data ir laikas: 2017-08-08, 21 val. 45 min.

Dėl pirmojo trofėjaus 2017-18 metų sezone susigrums UEFA organizuojamų turnyrų nugalėtojai - Čempionų lygoje triumfavęs Madrido "Real" prieš Europos lygos finale pergalę pasiekusį "Manchester United".

Sportinės formos

Abu klubai pasiruošimą sezonui pradėjo Jungtinėse Amerikos Valstijose. Įdomu tai, kad būtent už Atlanto buvo padaryta generalinė repeticija prieš UEFA Superaurės mačą - abu klubai tarpusavyje susigrūmė draugiškose rungtynėse.

"Raudonieji velniai" po pirmojo kėlinio pirmavo rezultatu 1-0, tačiau antrajame kėlinyje Casemiro išlygino rezultatą ir komandas nuvedė iki 11 metrų baudinių serijos. Joje ne itin sėkmingai sekėsi abiems ekipoms, tačiau tikslesni buvo "Man Utd" futbolininkai ir pasiekė simbolišką pergalę.

Šios rungtynės tikrai neišaiškino, kuris klubas yra pajėgesnis, todėl laukiama intriguojanti akistata Makedonijoje.

"Man Utd" turėjo puikų pasiruošimą naujajam sezonui - laimėjo šešias iš septynių žaistų rungtynių. Jose Mourinho auklėtiniai nusileido tik "Barcelona" komandai, o nugalėjo tokias komandas kaip "Man City" ir "Sampdoria".

Tuo tarpu "Real" draugiškose rungtynėse neblizgėjo - nesugebėjo laimėti nei vienų rungtynių per 90 minučių. "Baltieji" nusileido ne tik "Man Utd", bet ir "Man City" ir "Barcelona" klubams, o vienintelę pergalę pasiekė po 11 metrų baudinių prieš MLS žvaigždžių komandą.

Komandų naujienos

"Real" šiame transferų lange nespindėjo ryškiomis žvaigždėmis, tačiau į komandą atvyko jauni talentai. Po nuomos į ekipą sugrįžo Marcosas Llorente, Borja Mayoralis ir Jesusas Vallejo, o pinigus pakloti Madrido ekipa turėjo tik už Dani Ceballos bei Theo Hernandezą.

Vis dėlto Čempionų lygos nugalėtojai neteko ir svarbių komandos žaidėjų - išvyko Alvaro Morata, Jamesas Rodriguezas, Pepe ir Danilo.

Visą šios vasaros pasiruošimo ciklą praleido ryškiausia komandos žvaigždė Cristiano Ronaldo, tačiau portugalas prieš kelias dienas sugrįžo į treniruotes ir kartu su ekipa atvyko į Skopjė. Taigi, neatmetama, kad aikštėje gali pasirodyti ir ryškiausia futbolo žvaigždė.

"Man Utd" transferų lange nesnaudė - įsigijo tokias ryškias futbolo žvaigždes kaip Romelu Lukaku, Victorą Lindelofą bei Nemanja Matičių. Nemažai šansų, kad visi trys futbolininkai žais prieš "Real".

Tarp netekčių "raudonųjų velnių" gretose yra Zlatanas Ibrahimovičius ir Wayne'as Rooney - abu paliko komandą. Vis dėlto J. Mourinho neapsiėjo ir be traumų ar diskvalifikacijų, todėl iš dabartinių žaidėjų šiandien rungtyniauti negalės Ericas Bailly, Philas Jonesas, Marcosas Rojo ir Ashley Youngas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Real Madrid": Keylor Navas; Dani Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Luka Modrič, Casemiro, Toni Kroos; Gareth Bale, Karim Benzema, Marcos Asensio.

"Man Utd": David De Gea; Antonio Valencia, Victor Lindelof, Chris Smalling, Daley Blind; Nemanja Matič, Ander Herrera, Paul Pogba; Marcus Rashford, Romelu Lukaku, Henrikh Mkhitaryan.

Įdomūs faktai

Jose Mourinho pralaimėjo abu savo žaistus UEFA Supertaurės mačus - 2003 su "Porto" bei 2013 metais su Londono "Chelsea".

Aštuonis iš paskutiniųjų septynių UEFA Supertaurės mačų laimėjo Ispanijos komandos - "Real", "Barcelona", "Atletico" ir "Sevilla".

Paskutinį kartą Europos lygos nugalėtojas Čempionų lygoje triumfavusią komandą nugalėjo 2012 metais, kai "Ateltico" rezultatu 4-1 pranoko "Chelsea".

Tik "Barcelona" ir "Milan" (po penkis) laimėjo daugiau kartų UEFA Supertaurę nei "Real" (tris).

"Man Utd" vienintelį kartą UEFA Supertaurėje triumfavo 1991 metais. "Old Trafford" stadione "raudonieji velniai" minimaliu skirtumu pranoko Belgrado "Red Star".

"Real" gali tapti pirmuoju klubu, du kartus iš eilės triumfavusiu UEFA Supertaurėje.