"Utenio" lyderiai patirties sėmėsi Danijoje

Utenos „Utenio“ kapitonas Arnas Jurevičius ir saugas Arnas Borodinas šią savaitę viešėjo Danijos HB „Koge“ klube

Žaidėjai  viename iš Danijos pirmojo diviziono klubų HB „Koge“, bendradarbiajančiu su „Uteniu“, susipažino su Danijos futbolo principais, dalyvavo treniruotėse ir rungtynėse.

Vos atvykusius Lietuvos futbolininkus svetingai priėmę, danai nedelsdami įtraukė į aktyvią veiklą ir klubo gyvenimo ritmą – jau pirmąją dieną jie dalyvavo treniruotėje su „Koge“ komanda.

Kitos dienos rytinėje treniruotėje žaidėjai prisijungė prie HB „Koge“ standartinių situacijų „šlifavimo“, o popiet dalyvavo antrojoje, daug fizinės ištvermės pareikalavusioje treniruotėje.

Pagrindinės HB „Koge“ komandos poilsio dieną A. Jurevičius ir A. Borodinas buvo pakviesti prisijungti prie klubo U19 komandos ir dalyvauti ne tik jos treniruotėje, tačiau ir rungtynėse. Lietuviai kartu su danais žaidė rungtynėse su JAV „Chicago Bridges“ komanda.

Pasak A. Jurevičiaus, dalinimasis žiniomis yra labai reikalingas, o apsilankymas kitos, gerokai toliau į priekį pažengusios šalies futbolo klube, iš vidaus susipažinimas ir dalyvavimas treniruočių procese yra labai naudingas. „Utenio“ žaidėjus maloniai nustebino danų organizuotumas ir profesionalumas tiek aikštėje tiek už jos ribų, puikiai derantis draugiškumas ir disciplina.

„Įspūdžiai – patys geriausi, klubas mus sutiko labai šiltai ir priėmė kaip savus komandos narius. Labai esame patenkinti šia išvyka į Danija, galimybe susipažinti su šios šalies futbolu, tai yra svarbi patirtis tolesnei mūsų futbolo karjerai, – sakė „Utenio“ kapitonas.

Kartu su HB „Koge“ personalu, „Utenio“ žaidėjus pasitiko ir visą viešnagės laiką jiems padėjo šiame Danijos klube dirbantis, o prieš metus „Utenyje“ praktikavęsis kineziterapeutas Paulius Rakauskas, kuriam atsisveikindami A. Jurevičius ir A. Borodinas dėkojo už patarimus ir pagalbą.