„Utenio“ saugas V.Jeriomenka: čia žmonės mėgsta futbolą

Utenos „Utenio“ A lygoje laukia dar vienas iššūkis. Antradienį 18 val. Jonavoje Utenos ekipa kausis su vietos „Jonava“. Turnyro lentelėje kova yra labai įtempta, o 3 ir 7 vietas skiria vos 8 taškai. „Utenio“ pergalės atveju įmanoma šoktelėti net iki trečiosios vietos, o pralaimėjimo – kristi į šeštąją.

Prieš šias rungtynes pakalbinome iš Visagino kilusį saugą Valentiną Jeriomenką. 28-erių sulaukęs futbolininkas papasakojo apie darbą su naujuoju komandos treneriu Davidu Campana Piquer, artėjančią dvikovą su „Jonava“ ir palygino žaidimą gimtajame Visagine ir Utenoje.

Praėjo savaitė, kai „Utenyje“ dirba naujas vyriausisis treneris. Kas keičiasi žaidime, kokie įspūdžiai apie ispano darbą?

Treneris į klubą atvyko neseniai, turėjome labai mažai laiko susipažinti. Bet įspūdžiai geri, treneris įdiegė daug naujovių, aišku, joms įgyvendinti tikrai reikės nemažai laiko. Visi tikime, kad viskas bus gerai ateityje. 

Kaip ruošiatės mačui Jonavoje?

Tai bus labai svarbios rungtynės, nes „Jonava“ yra gera komanda. Žiūrėjom vaizdo įrašus, analizavome jų rungtynes. Tai komanda, kuri gerai moka ir gintis, ir pulti.  Jonaviškiai pastarosiose savo rungtynėse išvykoje nugalėjo „Atlantą“, o tai tik įrodo, kad laukia labai rimtas varžovas.

Turnyro lentelėje labai įtempta padėtis – pralaimėjus galima kristi iki šeštosios vietos, laimėjus kilti iki trečiosios. Ar tai prideda azarto šioms rungtynėms?

Kiekvienose rungtynėse einame laimėti ir pasiimti 3 taškus, nesvarbu kokia situacija lentelėje tą dieną. Turnyro lentelę reikės žiūrėti sezono gale. Šiemet čempionatas labai įtemptas, visos komandos yra arti viena kitos, tik Vilniaus „Žalgiris“ atitrūkęs.

Iš šalies atrodo, kad Utenos komanda jau atrado savo žaidimą. Buvo dvi pergalės iš eilės, po to geros rungtynės su „Sūduva“, kur tik paskutinę minutę pralaimėta, lygiosios su „Stumbru“, nors ir žaidėte 10 prieš 11 daugiau nei pusę mačo. Ar tai jau geriausias „Utenio“ žaidimas, ar gali būti dar geresnis?

Visada yra kur tobulėti. Sezono pradžioje buvo sunku, nes komandoje buvo labai daug naujų žaidėjų, naujas treneris. Reikėjo daug laiko priprasti vieniems prie kitų, prie trenerio, susižaisti. Trūko ir laiko pasiruošimui prieš sezoną. Atėjus antrajam ratui, esame daug geresni.

Ar pačiam, kilusiam iš Visagino, maloniau žaisti ten, ar Utenoje?

Aišku, kad Utenoje. Mes esame juk Utenos, ne Visagino „Utenis“. Utenoje ateina daug žiūrovų, tikiuosi, kad ateis ir dar daugiau. Žmonės čia mėgsta futbolą ir jo pasiilgsta, žaidėme rungtynes praėjusią savaitę, o prieš jas futbolo nebuvo daugiau nei pusę metų.

Atstovauti savo gimtojo regiono komandai yra geriau nei žaisti, tarkime, toje pačioje Klaipėdoje ar Lenkijoje, Baltarusijoje?

Be abejo, labai smagu čia. Kai prisimenu, kada pirmą kartą atvažiavau į „Utenį“ ir palyginu su šiandiena, viskas patobulėjo labai  stipriai, einame į priekį. Smagu žinoti, kad namai arti ir su ta mintimi visada norisi dar stipriau kovoti už „Utenio“ spalvas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...