"Utenio" sporto konsultantas A. Jotautas: naujasis treneris įpūs naujų vėjų

Sporto konsultantas Algirdas Jotautas tiki, kad Utenos „Utenis“ turi galimybių priartėti prie Europos futbolo standartų. Sausio 16 dieną klubo pagrindinė komanda pradeda pasirengimą 2017 metų sezonui, kuriame įgyvendinti iškeltus tikslus su trenerių komanda sieks naujasis strategas Zvezdanas Miloševičius. 

Komplektuoti „SMScredit.lt A lygos“ čempionate žaisiančią pagrindinę komandą ir LFF I lygos pirmenybėse dalyvausiančią „Utenis B“ ekipą padės klubo sporto konsultantas Algirdas Jotautas.

Nusprendęs, kad gali padėti uteniškiams A. Jotautas, pakalbėjęs su „Utenio“ direktoriumi Artūru Gimžausku, ilgai nedvejojęs prisijungė prie klubo: „Aptarėme viziją, tikslus – tai, ko jiems labiausiai reikia, ir supratome, kad kartu pasiekti viską bus lengviau.“


Kokie pagrindiniai jūsų veiklos tikslai?, - paklausėme A.Jotauto. 

Klubo komandų stiprinimas, kilstelėjimas į aukštesnį lygį ir priartėjimas prie Europos standartų. 

Formuosite naują pagrindinę komandą? 

Tikrai ne, komandos pagrindas liks tas pats. Bus tik keli nauji žaidėjai, todėl visi, kas nori žaisti toliau, yra laukiami ir tikrai turi šansų. Treneris galutinai nuspręs, kas lieka. 

Treneris Zvezdanas Miloševičius – taip pat naujas žmogus „Utenyje“, kaip jį radote? 

Pasinaudojus ilgamečiais ir tvirtais ryšiais futbolo pasaulyje, pavyko prikalbinti jį atvykti iš Švedijos. Sužavėjo jo šešiolikos metų darbo patirtis Švedijos aukščiausioje ir antrojoje lygose. Z. Miloševičius moka dirbti su jaunais žaidėjais ir, kas labai svarbu, yra išbandęs savo galimybes su mažą biudžetą turinčiomis komandomis. Turbūt todėl taip lengvai radome bendrą kalbą. Tikiu, kad jis įpūs naujų vėjų ir tikrai padės komandai. 

Kokiomis priemonėmis bandysite kelti klubo lygį?

Pirmiausia, naudosime „know-how“ strategiją, kur pagrindinį vaidmenį atliks užsienio trenerio patirtis ir suvokimas. Bandysime priartėti prie Europos standartų. Antra, stengsimės sužaisti kuo daugiau draugiškų rungtynių su užsienio komandomis. Trečias aspektas – remdamiesi vietos žaidėjais ir papildydami jų sudėtį keliais legionieriais, stiprinsime žaidimą ir susižaidimą. Kartu jie galės vieni iš kitų mokytis, tobulėti ir augti. 

Tai kardinalių perversmų „Utenio“ gerbėjams nesitikėti?

Kol kas ne. Kaip ir sakė direktorius A. Gimžauskas, kuriam visiškai pritariu: „Mums nereikia revoliucijos, mums reikia evoliucijos!“ 

utenosutenis.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...