„Utenis“ sieks sugrįžti į pergalių kelią

Utenos „Utenis“ tęs kovą A lygoje, savo aikštėje priimdamas artimiausią persekiotoją – „Jonavos“ komandą. Šį sezoną komandos buvo susitikusios tris kartus. Pirmosios rungtynės, vykusios Visagine, baigėsi lygiosiomis, komandoms pasidalinus po vieną įvartį. Antrąjį susitikimą, vykusį Jonavoje, varžovai laimėjo, pelnydami vienintelį rungtynių įvartį, o trečioji akistata baigėsi užtikrinta „Utenio“ pergale, kai „Jonava“ buvo nugalėta jos aikštėje rezultatu 1:3.

Šiuo metu „Utenis“, sužaidęs 26 rungtynes, savo sąskaitoje turi 29 taškus ir turnyro lentelėje yra penktas. „Jonava“, sužaidusi 25 rungtynes, turi 25 taškus ir yra šešta.

„Utenio“ vyriausiasis treneris Davidas Campana, atskleidė, kad pertrauką tarp A lygos rungtynių išnaudojo ne poilsiui, bet pasiruošimui likusioms sezono rungtynėms ir būsimų varžovų analizei. Jis sakė, jog, nepaisant to, kad iš „Jonavos“ tikisi atkaklios kovos ir ryžto atsirevanšuoti už namuose patirtą pralaimėjimą, „Utenis“ po sunkių pastarųjų rungtynių su lygos lyderiais sieks grįžti į pergalių kelią.

„Pastarosios rungtynės „Jonavai“ buvo sėkmingesnės, ji laimėjo prieš „Kauno Žalgirį“, sužaidė lygiosiomis su „Trakais“, taigi, šiuo metu mūsų būsimi priešininkai yra gerame kelyje ir pakilios nuotaikos. Tačiau mums artėjanti dvikova yra galimybė grįžti į pergalių kelią. „Utenis“ laimėjo praėjusias rungtynes su „Jonava“ jų aikštėje, o dabar turime laimėti čia, savo žiūrovų akivaizdoje, tačiau tai nebus lengva, – sakė D. Campana. – „Jonava“, net neabejoju, taip pat galvoja tik apie pergalę. Jie yra labai arti mūsų turnyrinėje lentelėje, o pergalė šią komandą priartintų dar labiau, be to, jie sieks revanšo už pralaimėtas rungtynes. Jei mes laimėsime – nutolsime nuo „Jonavos“ ir turnyrinėje lentelėje užsitikrinsime saugesnį atstumą. Manau, kad jie stengsis to išvengti.“

Rungtynės „Utenis“ – „Jonava“ vyks „Utenio“ stadione šeštadienį, spalio 14 d. 13 val.