"Utenis" skėlė antausį Lietuvos čempionams (VIDEO)

Staigmena čempionams ir lemtingas Edvino Baniulio įvartis – taip intriguojančiai baigėsi antrasis A lygos čempionato turas. Pirmajame kėlinyje įgytas pranašumas atvedė Utenos „Utenį“ į pergalę. Rungtynės Vilniuje baigėsi rezultatu 1:0 (1:0) svečių naudai.

Daug permainų komandoje ir labai ankstyvas egzaminas – susitikimas su šalies čempionu Vilniaus „Žalgiriu“ tapo pirmuoju tvirtu „Utenio“ žingsniu A lygoje.

Naujokai nuo pat pradžių bandė žaisti kaip lygūs su lygiais, atvirai ir užsitikrinti pranašumą jiems užteko pirmojo kėlinio.

Aštuntąją minutę sėkmingai dešiniuoju kraštu buvo išvestas Rolandas Baravykas, tačiau gynėjo perdavimas adresatų nesurado.

Svečiai nevengė paspausti žalgiriečių veržėsi į priekį. Vilniečiai daugiausiai atakų rengė dešiniajame krašte. Penkioliktoji minutė lemtinga tapo Bahrudinui Atajičiui, atsidūręs ant vejos, po kelių minučių futbolininkas buvo priverstas palikti aikštę. Jį pakeitė saugas Saulius Mikoliūnas.

„Utenio“ žaidėjai grubiai klydo šalia baudos aikštelės, Darvydas Šernas perėmė kamuolį, bandė eiti vienas prieš tris, tačiau Aleksandras Kuganas laiku sužlugdė priešininko viltis.

Pirmojo kėlinio antroje pusėje vilniečiai stengėsi perimti kamuolio kontrolę, tačiau „Utenis“ ne tik gynėsi išties gausiomis pajėgomis, bet sugebėjo pelnyti ir netikėtą įvartį. 41–ąją minutę E. Baniulis pasiuntė „Žalgirį“ po šaltu dušu. Aukštas Gabrieliaus Zagursko perdavimas į baudos aikštelę ir sėkmingai galva į vartų kampą smūgiuotas kamuolys padėjo buvusiam „Žalgirio“ auklėtiniui išvesti savo naująją komandą į priekį.

Šeimininkai bandė atsakyti pavojingu išpuoliu. Vytautas Lukša prasiveržė dešiniuoju kraštu, bet D. Šernui smūgis vienu lietimu nepavyko.

Žalgiriečiai po pertraukos grįžo užsidegę. Antrojo kėlinio pradžioje geltoną kortelę  už pražangą prieš V. Jeriomenką išvydo Saulius Mikoliūnas. Neužilgo pavojingai į baudos aikštelę įsiveržė Elivelto, kaire koja mušė, tačiau kamuolys nuskriejo šalia vartų.

Neleisdamas žaidėjų nuovargiui imti viršaus, naujasis „Utenio“ treneris Zvezdamas Miloševičius vietoje Valentino Jeriomenkos į aikštę išleido Mikolą Večurką. Netrukus smūgiavo Matija Ljujičius ir S. Mikoliūnas, tačiau ir vėl be rezultato.

Žalgiriečiai taip pat nusprendė pastiprinti sudėtį, nuo suolo pakeldami komandos kapitoną Egidijų Vaitkūną. Jam pasirodžius aikštėje varžovą baudos aikštelėje suklaidino Vytautas Lukša, tačiau jo stipriai smūgiuotą kamuolį atrėmė vartininkas.

„Žalgirio“ šturmas tęsėsi, o Utenos klubą vis gelbėjo Dejanas Garača, šįkart atrėmęs stiprų D. Šerno smūgį iš 10 metrų.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, futbolininkai negailėjo vieni kitų, aikštėje ėmė virti aistros, todėl mačo arbitrui jas gesinti teko geltonomis kortelėmis.

Po daug bandymų ir stiprių atakų „Žalgiriui“ teko pripažinti svečių pranašumą. Utenos „Utenis“ pirmosiose savo varžybose įveikė rimčiausiu laikytą varžovą.

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...