Už sirgalių apgadintą "Emirates" stadioną "Galatasaray" nubaustas 50 tūkst. eurų bauda

UEFA nusprendė, kad Stambulo „Galatasaray“ klubui teks pakloti 50 tūkstančių eurų už turkų sirgalių padarytą žalą Londono „Arsenal“ stadionui.

Ekipos Čempionų lygos mače susitiko spalio pirmąją dieną, o 4-1 sutriuškintos Turkijos komandos fanai iš peties pasidarbavo „Emirates“ tribūnose.

Jau nekalbant apie į aikštelę skriejusius daiktus, svečių sirgalių sektoriuje buvo išlaužyta dalis kėdžių. „Galatasaray“ suteikta trisdešimt dienų susisiekti su Londono klubo atstovais dėl žalos atlyginimo.

„Arsenal“ taip pat buvo apkaltintas prasta organizacija ir prižiūrėtojų trūkumu rungtynių metu, tačiau UEFA nusprendė anglų nebausti.

Be Turkijos vicečempionų paploninti pinigines teks ir dar keletam tarptautinių turnyrų dalyvių. „Basel“ teks sumokėti 40 tūkstančių eurų už daiktų mėtymą į aikštę, Roterdamo „Feyenoord“ bei Liežo „Standart“ už fejerverkų leidimą nubaustos atitinkamai 15 ir 17 tūkstančių eurų baudomis.

Taip pat 10 tūkst. baudą nustatyta sumokėti Andoros futbolo federacijai, nesugebėjusiai užtikrinti saugumo mače prieš Velso rinktinę. Valai 5 tūkst. už sirgalių įsiveržimą į aikštę privalės pakloti ir patys.