V. Čeburinas: "Stengiamės suprasti varžovų žaidimo filosofiją"

Liko tik diena, ko gero, kol kas svarbiausių Marijampolės „Sūduvos“ rungtynių šį sezoną. Pakartotinis susitikimas su Soligorsko „Šachtior“ lems, ar marijampoliečiams pavyks žengti į kitą UEFA Europos lygos turnyro etapą.

„Sūduvos” vyriausiasis treneris Vladimiras ČEBURINAS kartu su trenerių štabu įtemptai rengiasi ketvirtadienio dvikovai.

- Treneri, jei reikėtų dešimtbalėje sistemoje įvertinti komandos pasirodymą pirmose rungtynėse, kokį pažymį parašytumėte?

– Labiau patiko pirmasis kėlinys, kuriame žaidėme protingai, kompaktiškai. Gana greitai pereidavome į aštrias kontratakas, gerai gynėmės. Antrajame jau buvo sunkiau. Tad bendras įvertinimas būtų gal tarp 6 ir 7 balų. Aišku, už pirmą kėlinį jis būtų didesnis (treneris šypsosi).

- Šiais metais „Sūduvos” rungtynės pasižymi įvarčių gausa. Rezultatas 0:0 pasitaiko labai retai. Šios rungtynės irgi tam tikra išimtis?

– Visų pirma, reikia atsiminti, kad rungtyniavome svečiuose, su mažai pažįstama komanda. Norėjosi „pajausti” varžovą. Mes daug analizuojame, ruošiamės, stengiamės suprasti varžovų žaidimo filosofiją, bet tą reikia pajusti ir aikštėje. „Šachtior” pasižymi tuo, kad naudoja įvairias taktikas žaisdamas prieš įvairius varžovus. Tą matėme ir šiose rungtynėse, antrą kėlinį jie kai ką pakeitė savo žaidime, o mes irgi per daug prisispaudėme prie savo baudos aikštelės. Mūsų kontratakos buvo retesnės, o varžovai, nors ir neįmušė, galimybių turėjo.

– Nepraleidote įvarčio. Esate patenkintas komandos žaidimu gynyboje?

– Skaičius „0” tarsi ir kalba pats už save. Kita vertus, nepavyko ir įmušti. Turėjome galimybių, iš kurių galėjome „išspausti” daugiau, šįkart nepavyko. Bet tai tik šios dvikovos pradžia, ketvirtadienį bus antra dalis.

- Pakalbėkime apie rungtynės Marijampolėje. Komandos kaip ir susipažino viena su kita, gal „žvalgybos” bus mažiau?

Manau, kad galbūt rungtynės bus aštresnės. Nors abi komandos atakuodamos neužmirš ir užnugario, nes klaidos kaina gali būti labai didelė. Mes būsime šeimininkais, turėsime tribūnų palaikymą, tai tarsi įpareigoja atakuoti aštriau, didesnėmis pajėgomis. Vėlgi, gynybos užmiršti nevalia.

- Komandoje – naujas žaidėjas, Semiras Kerla. Ar yra tikimybė, kad jį pamatysime aikštėje ketvirtadienį?

– Na, jis profesionalas, neblogai pažįstamas tiek mums, tiek Lietuvos futbolo sirgaliams. Semiro galimybes puikiai žinome ir jomis neabejojame.O dėl pasirodymo aikštėje ketvirtadienį – visko gali būti, žiūrėsime, kaip klostysis situacija.

- Žiūrovai, kurie ateis į stadioną ir palaikys „Sūduvą”. Ką jiems norėtumėte pasakyti?

– Mums visada svarbi jūsų parama ir palaikymas. Ošiančios ir raginančios tribūnos – papildomas emocinis „dopingas”, beje, visiškai legalus. Mūsų sirgaliai supranta ir myli futbolą. Gal ne visuomet ir pavyksta juos nudžiuginti, bet padarysime viską, kad ketvirtadienį gausios Marijampolės sirgalių gretos būtų puikios nuotaikos!.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...