V. Dambrauskas: „J. Momkus – mūsų futbolo ateitis“

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai paskutines oficialias rungtynes prieš UEFA Čempionų lygos atranką palydėjo triuškinama pergale Kaune prieš „Stumbrą“. Tačiau šios rungtynės įsiminė ne tik dėl rezultatu 5:0, bet ir jaunojo Juliaus Momkaus debiuto.

Miklias kojas turintis puolėjas, kuris praėjusiame sezone į neviltį varė daugelį Pirmos lygos komandų, šiame sezone antroje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje spėjo pasižymėti 10 taiklių šūvių. „Žalgirio“ trenerių simpatijų sulaukęs žalgirietis gavo šansą savo sugebėjimus pademonstruoti ir „SMScredit.lt A lygos rungtynėse Kaune.

„Man atrodo, kad Julius Momkus jau seniai buvo pasiruošęs tokiam šansui. Šį kartą jis turėjo dvi labai geras progas, tačiau jam pasižymėti sukliudė jaudulys. Galbūt ankstesni komandos rezultatai neleisdavo mums išbandyti šio žaidėjo, bet tikrai manau, kad tai yra vienas iš tų futbolininkų, su kuriuo bus siejama ne tik „Žalgirio“ bet ir viso Lietuvos futbolo ateitis“, - gerų žodžių puolėjui negailėjo vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

Savo įspūdžiais pasidalino ir pats žalgirietis: „Debiutas įvyko tiesiog puikiai, po jo gerai jaučiuosi, nes pavyko visai gerai sužaisti. Esu labai patenkintas dėl to, nes tokio šanso laukiau jau ilgai.

Kai jau patenki ant atsarginių žaidėjų suolo, visada tikiesi pasirodyti ir aikštėje. Kadangi komanda jau buvo pasiekusi teigiamą rezultatą, treneris pasitikėjo manimi ir suteikė galimybę žengti į aikštę. Man tai buvo puiki patirtis.

Nors ir kiekvieną dieną treniruojuosi su pagrindine komanda, tačiau žaidžiant skirtumas tarp A lygos ir Pirmos lygos jaučiasi gan didelis. Buvo ir šiek tiek jaudulio, o ir sunkiau žaisti. Visgi tikiuosi, kad viskas pavyko gerai“, - sakė J. Momkus.

Vilniečių strategas apibendrino ir rungtynes su Kauno „Stumbru“: „Manau, kad ši mūsų pergalė buvo pelnyta. Pelnėme du greitus įvarčius, o „Stumbras“ į aikštę įleido ir porą labai jaunų žaidėjų. Jiems buvo sunku net tikėti, kad gali pasiekti kažką gero šiose rungtynėse. Mes sprendėme savas užduotis ir manau, kad mums tai pavyko. Mums pavyko išgauti atsakymus į kai kuriuos mums rūpimus klausimus, taip pat paruošti naujus žaidėjus. Mūsų naujokai dar nėra optimalios sportinės formos, todėl galimybė sužaisti visas 90 minučių jiems buvo nemažas žingsnis į priekį“, - sakė jis.

V. Dambrauskas teigė savo žaidėjams akcentavęs, jog tokiose rungtynėse didžiausiu priešininku gali tapti patys žalgiriečiai.

„Teko stebėti paskutines „Stumbro“ rungtynes LFF taurėje, o tame mače žaidė beveik tie patys futbolininkai, kaip ir šį kartą. Jie pakeitė tik porą žaidėjų. Buvo aišku, kad nebus lengva nusiteikti, o ir oro sąlygos nelepino. Tačiau mūsų futbolininkai supranta, kas jų laukia po kelių savaičių ir kokią svarbą turės Čempionų lygos rungtynės. Todėl kiekviena treniruotė, susirinkimas ar rungtynės yra repeticija tam iššūkiui. Jie suprato šio pasiruošimo svarbą ir gan greitai bei užtikrintai pasiekė norimą rezultatą.

Mes negalėjome praleisti pro pirštus šių rungtynių, nes mums buvo labai svarbu pasiekti gerą rezultatą. Sekmadienį išvyksime į treniruočių stovyklą Slovėnijoje, kur praleisime 12 dienų, treniruosimės ir sužaisime kelias draugiškas rungtynes. Ten ir bus sudėlioti visi paskutiniai taškai prieš Čempionų lygą“, - sakė strategas.

fkzalgiris.lt