V. Dambrauskas: mes niekada neabejojome savimi

Sekmadienį „SMScredit.lt A lyga“ 30 turo rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ savo aikštėje 2:0 (1:0) įveikė Klaipėdos „Atlantą“ ir likus trims turams iki varžybų pabaigos užsitikrino šalies čempionų titulą. Tokiu būdu žalgiriečiai šį sezoną laimėjo jau ketvirtą trofėjų.

Metus pradėjęs sunkia pergale prieš „Trakus“ LFF Supertaurės varžybose, vėliau „Žalgiris“ iškovojo dvi LFF taures (gegužės 15 d. Telšiuose 1:0 įveikė „Trakus“, o rugsėjo 25 d. Klaipėdoje – 2:0 Marijampolės „Sūduvą“), o sekmadienį padėjo lemiamą tašką ir kovoje dėl aukso medalių „SMScredit.lt A lyga“ pirmenybėse.

„Ko gero, tai pats geriausias „Žalgirio“ sezonas klubo istorijoje, - po auksinės pergalės prieš „Atlantą“ konstatavo „Žalgirio“ vyriausias treneris Vadas Dambrauskas. - Noriu pasveikinti visus vilniečius, „Žalgirio“ gerbėjus, Pietų IV fanus, taip pat komandos vadovybę, administraciją ir visus darbuotojus. Iš tikrųjų visi sunkiai dirbo, kad žaidėjams nieko netrūktų, kad jie galėtų koncentruotis tik į futbolą. Darbas buvo nuveiktas didžiulis. Be abejo, pergales nukalė žaidėjai. Jie aukojosi, dirbo, neprarado tikėjimo savimi net tada, kai buvo labai sunku. Mes niekada neabejojome savimi. Jautėme spaudimą, bent jau sezono pradžioje, kai komanda dar tik kūrėsi. Tačiau nesubyrėjome ir likus mėnesiui iki sezono pabaigos užsitikrinome nugalėtojų titulą. Dabar jau galime ramiai ruoštis čempionato pabaigai, naujo sezono startui, naujiems iššūkiams bei naujų titulų medžioklei.“

Lietuvos čempionate „Žalgiris“ titulus renkasi nuo 2013 m. Prie visų komandos pergalių prisidėjęs „Žalgirio“ saugas Mantas Kuklys tikino, kad pats saldžiausias buvo pirmasis trofėjus, tačiau užtikrino, kad futbolininkai džiaugiasi visomis pergalėmis. „Be abejo, ketvirtą kartą tapus šalies čempionu džiaugsmas yra šiek tiek kitoks. Pirmą kartą buvo labai didelė euforija. Dabar irgi neliūdime, visi suprantame, kad darome tai, ko iki mūsų Lietuvoje niekas nebuvo padaręs. Nuveikėme didelį darbą ir tuo džiaugiamės. Iš tiesų, maloniau, kai pats nugali varžovą ir tampi čempionu, kai nereikia laukti kaip pasibaigs kitos rungtynės. Rungtynėse su „Atlantu“ atidavėme visas jėgas, gerai dalinomės kamuoliu, žaidėme greitai, vienu-dviem lietimais. Kai mes taip žaidžiame, esame sunkiai sustabdoma jėga“, - teigė nuo 2012 m. sostinės ekipoje žaidžiantis 29 metų futbolininkas.

Nuo 2013 m., kai tik paskutinėse Lietuvos čempionato rungtynėse „Žalgiris“ sugebėjo aplenkti Klaipėdos „Atlantą“ auksinėse lenktynėse, uostamiesčio klubas yra bene rimčiausias žaliai baltų ekipos priešininkas. Ir šį sezoną „SMScredit.lt A lyga“ čempionate klaipėdiečiai sugebėjo du kartus įveikti žalgiriečius. Vis dėlto, trečio karto nebuvo. „Šį kartą kartą mums rungtynės buvo geresnės, gal ir mes patys daug geriau sužaidėme. Paskutines 3-4 savaites skatiname vieni kitus, kad turime atsipalaiduoti, mėgautis futbolu, žaidimu. O su „Atlantu“ mums to padaryti paprasčiausiai nepavykdavo, jie mus įveldavo į savo žaidimą, pagrįstą fizine kova. Šį kartą mums pavyko nuleisti kamuolį ant žemės, o antrame kėlinyje, kai žaidimas atsivėrė, padarėme daug tikslingų, žaidimą aštrinančių perdavimų. Gaila kad nepavyko daugiau įmušti. Pirmame kėlinyje netrūko techninio broko, klaidų, bet kai pasąmonėje glūdi supratimas, jog užtenka lygiųjų ir tu – čempionas, sunku eiti į priekį. Iš esmės, esame patenkinti rungtynėmis ir stengsimės tą patį braižą išlaikyti iki sezono pabaigos“, - pažadėjo V.Dambrauskas.

Šalies čempionate „Žalgiriui“ dar liko rungtynės su Marijampolės „Sūduva“, Kauno „Stumbru“ ir „Trakais“. Nors sezono tikslai jau pasiekti, bet „Žalgirio“ vyriausias treneris V.Dambrauskas teigė, kad jo auklėtiniai taškų niekam nedalins. „Galiu pažadėti, kad mes į kiekvienas likusias rungtynes eisime tik laimėti. Kitaip ir negali būti. Mus tam įpareigoja „Žalgirio“ vardas. Kad ir kokios būtų rungtynės, mes visada einame kovoti tik dėl pergalės, bet ne visada pavyksta. Kartais gal ir motyvacijos pristinga, juo labiau, kai pirmauji solidžia taškų persvara. Todėl „Žalgiris“ ir kelia sau neįmanomus tikslus, pavyzdžiui – laimėti visas rungtynes. Nes šiaip jau viską ką galėjome, mes Lietuvoje pasiekėme. Ketvirti metai laimime visus trofėjus, per tą laiką iškovojome 14 titulų iš eilės. Todėl reikia dar didesnių tikslų, kurie gal net atrodo neįmanomi“, - samprotavo V.Dambrauskas.

Artimiausias rungtynes „SMScredit.lt A lyga“ čempionate „Žalgiris“ žais lapkričio 5 d. (šeštadienį) Marijampolėje su trečią vietą turnyro lentelėje užimančia „Sūduva“.

fkzalgiris.lt