V. Dambrauskas: nereikia žiūrėti tik į rezultatą

„Turkish Airlines“ pristatomoje treniruočių stovykloje FK „Žalgiris“ sužaidė jau ketverias kontrolines rungtynes. Paskutinėse žalgiriečiai penktadienį Sidėje 1:2 (1:1) nusileido „Samtredia“ ekipai iš Gruzijos. Šiame susitikime Lietuvos čempionams įvartį pelnė vos prieš kelias dienas komandą papildęs puolėjas iš Serbijos Komnenas Andričius.

21 metų futbolininkas pasižymėjo 17 min., po Elivelto perdavimo baudos aikštėje suklaidinęs vartininką ir pasiuntęs kamuolį į tuščius vartus. Iki 58 min. žaidęs K.Andričius buvo labai aktyvus, kietai grūmėsi su varžovų gynėjais ir nuolat ieškojo kelių prie „Samtredia“ vartų. K.Andričius savo debiuto „Žalgirio“ gretose nesureikšmino. „Smagu, kad įmušiau, bet svarbiausia yra komandos žaidimas. Manau, kad sužaidėme geras rungtynes, tik mums pritrūko sėkmės. Buvome geresnė komanda, bet pralaimėjome. Bet dabar tai nėra svarbiausias dalykas“, – samprotavo K.Andričius. 

„Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Dambrauskas po rungtynių teigė, kad nuomos pagrindais iš Lisabonos „Belenenses“ atvykęs puolėjas paliko gerą įspūdį. „Puolėjas turi kelti įtampą prie varžovų vartų ir pelnyti įvarčius. Komnenui tai neblogai pavyko. Aišku, jaučiasi, kad jis yra naujokas, jam dar nelengva suprasti, kaip mes žaidžiame, kur reikia bėgti, kokiose zonose atsidengti ir panašiai. Bet matosi, kad tai yra kokybiškas futbolininkas, fiziškai stiprus, kovingas. Jis gali kabintis už kamuolio, jį išsaugoti. Jis ne tik pelnė įvartį, bet ir puikiai pasidarbavo spausdamas varžovų gynėjus, todėl jo debiutą galima vertinti tik teigiamai. Manau, kad su kiekviena treniruote ir rungtynėmis tarpusavio supratimas gerės ir jis mums bus labai naudingas“, – sakė V.Dambrauskas.

Kalbėdamas apie akistatą su „Samtredia", V.Dambrauskas teigė, kad žalgiriečiai garbingai išlaikė dvejų rungtynių iš eilės egzaminą, demonstravo kokybišką žaidimą, kovingumą ir charakterį. „Šiame sezono etape svarbiausia yra žaidimo formavimas, futbolininkų fizinių kondicijų ir paties žaidimo gerinimas. Negalima rungtynių vertinti tik pagal rezultatą. Pavyzdžiui, žaisdami su „Sibir“ mes iškovojome pergalę, bet tai buvo pačios prasčiausios rungtynės Turkijoje, nors mes ir laimėjome. Su „Samtredia“ žaidimas buvo daug geresnis, o pačios rungtynės – kur kas aukštesnio lygio. Žaidimo tempas ir intensyvumas buvo labai didelis. Antrame kėlinyje tas intensyvumas tik dar labiau išaugo, mes kontroliavome rungtynių eigą, sukūrėme kelias puikias progas, bet jų neišnaudojome. Pirmame kėlinyje mūsų persvara buvo neginčijama. Mes gerai gynėmės, nuolatos spaudėme varžovus, jie per 45 minutes vos kelis kartus priartėjo prie mūsų vartų. Aišku, vienas atėjimas pasibaigė gražiu baudos smūgiu ir įvarčiu. Futbole būna ir tokių scenarijų. Apibendrinant galima sakyti, kad su „Samtredia“ žaidėme neblogai ir nusipelnėme pergalės, bet pralaimėjome, o su „Sibir“ gal ir nebuvome jos verti, bet laimėjome“, – konstatavo „Žalgirio“ strategas.

Kontrolinėse rungtynėse su „Sibir“ ir „Samtredia“ sudalyvavo visi „Žalgirio“ futbolininkai, šanso pasireikšti nesulaukė tik trečiasis komandos vartininkas Airidas Mickevičius. Sekmadienį žalgiriečiai sužais dar vienerias – jau penktas kontrolines rungtynes Turkijoje. Šį kartą „Žalgiris“ išmėgins jėgas su Liublianos „Olimpija“. „Šeštadienį turėsime tik vieną, atstatomąją treniruotę, po to futbolininkai ilsėsis, jiems bus daromos medicinos procedūros, čia daug darbo turės mūsų kineziterapeutai. Aišku, tų 48 valandų iki rungtynių su „Olimpija“ pilnai atsistatyti neužteks. Bet dauguma žaidėjų paskutinėse keliose rungtynėse sužaidė po vieną kėlinį, tad jie nebus pervargę. Suprantu, kad šiuo metu futbolininkams sunku, bet tai yra intensyviausias pasirengimo etapas. Po to mes turėsime laiko pailsėti, atsigauti ir būsime pasiruošę Supertaurės rungtynėms“, – teigė V.Dambrauskas.

„Žalgirio“ ir „Olimpija“ dvikova sekmadienį prasidės 15 val. Lietuvos laiku. 

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/FeplQy84MO8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...