V. del Bosque: Ispanijos treneriu turėtų tapti P. Guardiola

Kalbėdamas su žurnalistais, buvęs ispanų strategas Vicente del Bosque atskleidė, jog jo nuomone, Ispanijos rinktinės treneriu anksčiau ar vėliau turėtų tapti Pepas Guardiola.

Po Europos čempionato atsistatydinęs 65-erių metų treneris kalbėdamas apie būsimus rinktinės strategus pasiūlė ten buvusį „Barcos“ trenerį ir pabrėžė, jog tai, kad Guardiola yra katalonas neturėtų sukliudyti jam vieną dieną užimti Ispanijos rinktinės trenerios postą. Del Bosque taip pat pagyrė šio stratego sugebėjimus, pavadindamas jį geriausiu treneriu pasaulyje.

„Guardiola šiuo metu yra geriausias treneris ir dėl to nekyla net jokių abejonių. Jis turi didelį žinių bagažą bei nuolatos tobulėja. Anksčiau mes samdydavome trenerius iš užsienio. Dabar mūsų treneriai patys važiuoja į užsienį. Mes didžiuojamės tokiu treneriu kaip Guardiola.

Nematau nė vienos priežasties, kodėl Guardiola negalėtų treniruoti Ispanijos rinktinės. Beabejo, jis yra katalonas, tačiau ar ne mūsų darbas yra vienyti žmones? Tai būtų puiku futbolui ir padėtų suartinti Kataloniją bei likusią šalį. Jam, turbūt, tektų rinktinėje uždirbti mažiau nei klube, tačiau nemanau, kad tokiems žmonėms kaip jam tai labai svarbu, ypač kai jis jau ir taip uždirbo daugybę pinigų“, - teigė Vicente del Bosque.

Visgi, į Ispanijos rinktinės postą Guardiola šiuo metu tikrai neatsisės – katalonas vos šią vasarą persikėlė į „Manchester City“ klubą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...