V. Kassai darbas Madride: ar teisėjas klydo tik į vieną pusę? (epizodų peržiūra)

Po skandalingų Madrido "Real" ir Miuncheno "Bayern" rungtynių spaudoje vis dar netyla kalbos dėl arbitro iš Vengrijos Viktoro Kassai sprendimų.

Vakar įvykusiame atsakomajame UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje Madrido "Real" po pratęsimo rezultatu 4-2 nugalėjo "Bayern" ekipą. Rungtynėse buvo užfiksuota daug abejotinų teisėjo sprendimų - pradedant nuo 11 metrų baudinio ir užbaigiant Arturo Vidalio pašalinimo bei Cristiano Ronaldo įvarčiais iš nuošalės.

Internete sprogsta naujienas nuo neteisingai priimtų sprendimų "Bayern" atžvilgiu. Tai - visiška normali reakcija, nes į kitą etapą žengė "Real". Teisėjo sprendimai stipriai prisidėjo prie "baltųjų" ekipos patekimo į kitą etapą, tačiau atidžiau pažiūrėjus į kitus rungtynių momentus, reikėtų pripažinti, kad V. Kassai neteisingai švilpė ir į šeimininkų pusę.

Pirmasis diskutuotinas teisėjo sprendimas buvo priimtas 51-ąją minutę, kai į "Real" vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Casemiro baudos aikštelėje pargriovė Arjeną Robbeną, tačiau vaizdo įrašo pakartojimas rodo, kad brazilas nelietė A. Robbeno kojos, kai šis po galimai įvykusio kontakto griuvo ant žemės.

Kitas daug kalbų sukėlęs sprendimas buvo priimtas 84-ąją minutę, kai Arturo Vidaliui buvo parodyta antroji geltona kortelė ir bavarai liko žaisti dešimtyje. Rungtynių arbitras užfiksavo čiliečio pavojingą žaidimą prieš Marco Asensio ir jam parodė geltoną kortelę.

Epizodas itin diskutuotinas, nes iš vaizdo pakartojimo matosi, kad čilietis žaidė į kamuolį, nors prieš jį išmušant šiek tiek kliudė ir M. Asensio pėdą. Rungtynių arbitras šiame epizode priėmė ne patį geriausią sprendimą. Vis dėlto niekas neturėtų abėjoti, kad A. Vidaliui antroji geltona kortelė turėjo būti parodyta antrojo kėlinio pradžioje, kai šis prasižengė prieš Casemiro.

"Real" klubui šiose rungtynėse pasisekė, kad taip pat neliko žaisti dešimtyje, nes geltoną kortelę 40-ąją minutę gavęs Casemiro antrajame kėlinyje negailėjo varžovų kojų ir tikrai bent viename epizode turėjo sulaukti griežtos nuobaudos - būti pašalintas iš aikštės.

Vėliau už visus kitus priimtus sprendimus atsakomybę turėtų prisiimti šoniniai teisėjai, kurie šiose rungtynėse neužfiksavo akivaizdžių trijų nuošalių.

Pirmoji nuošalė, kurios neužfiksavo šoninis teisėjas, buvo 78-ąją minutę, kai "Bayern" po "Real" išlyginamojo įvarčio pasiekė greitą antrąjį įvartį. S. Ramosas po nesusikalbėjimo su Keyloru Navaso įsimušė kamuolį į savus vartus, tačiau dar prieš šį epizodą turėjo būti užfiksuota nuošalė, nes kamuolį R. Lewandowskiui atmetęs Thomas Mulleris kartu su lenku buvo už "Real" gynėjų.

Vis dėlto didžiausią dėmesį sulaukė dvi nuošalės, neužfiksuotos pratęsimo metu. Pirmasis epizodas buvo 105-ąją minutę, kai C. Ronaldo pasiekė išlyginamąjį įvartį. Portugalas po S. Ramoso aukšto perdavimo krūtine susistabdė kamuolį ir jį pasiuntė į varžovų vartus. Šiame epizode buvo padaryta grubi teisėjo klaida - portugalas buvo akivaizdžioje nuošalėje, tačiau šoninio teisėjo vėliavėlė taip ir nepakilo.

Taip pat neteisingai buvo užfiksuotas 110-ąją minutę pelnytas trečiasis C. Ronaldo įvartis. Po įspūdingo Marcelo reido C. Ronaldo grįžinėjo iš nuošalės, tačiau Marcelo žaibiškai atsidūrė prie Manuelio Neuerio ir atidavė perdavimą portugalui, kuris, kaip rodo vaizdo įrašas, nebuvo vienoje linijoje su kamuoliu.

Prie neteisingai užfiksuotos nuošalės galima prisikirti ir Roberto Lewandowskio išbėgimą. Lenkas gavo puikų perdavimą iš komandos draugo ir jau buvo spėjęs atsiplėšti nuo "Real" gynėjų, tačiau šoninio teisėjo vėliavėle pakilo ir lenkui nebuvo galima tęsti atakos. Vėlgi, vaizdo pakartojimo metu nebuvo galima šiame epizode įžvelgti nuošalės.

Tai - pagrindinės teisėjo iš Vengrijos klaidos "Santiago Bernabeu" stadione. V. Kassai neteisingų sprendimų buvo abiejų komandų pusėje. Aišku tai, kad vengras šį sezoną Čempionų lygoje greičiausiai jau nebeteisėjaus, nes akivaizdžių klaidų buvo pridaryta per daug.


Visų epizodų vaizdo medžiaga yra paryškinta tekste.