V. Kassai darbas Madride: ar teisėjas klydo tik į vieną pusę? (epizodų peržiūra)


Po skandalingų Madrido "Real" ir Miuncheno "Bayern" rungtynių spaudoje vis dar netyla kalbos dėl arbitro iš Vengrijos Viktoro Kassai sprendimų.

Vakar įvykusiame atsakomajame UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje Madrido "Real" po pratęsimo rezultatu 4-2 nugalėjo "Bayern" ekipą. Rungtynėse buvo užfiksuota daug abejotinų teisėjo sprendimų - pradedant nuo 11 metrų baudinio ir užbaigiant Arturo Vidalio pašalinimo bei Cristiano Ronaldo įvarčiais iš nuošalės.

Internete sprogsta naujienas nuo neteisingai priimtų sprendimų "Bayern" atžvilgiu. Tai - visiška normali reakcija, nes į kitą etapą žengė "Real". Teisėjo sprendimai stipriai prisidėjo prie "baltųjų" ekipos patekimo į kitą etapą, tačiau atidžiau pažiūrėjus į kitus rungtynių momentus, reikėtų pripažinti, kad V. Kassai neteisingai švilpė ir į šeimininkų pusę.

Pirmasis diskutuotinas teisėjo sprendimas buvo priimtas 51-ąją minutę, kai į "Real" vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Casemiro baudos aikštelėje pargriovė Arjeną Robbeną, tačiau vaizdo įrašo pakartojimas rodo, kad brazilas nelietė A. Robbeno kojos, kai šis po galimai įvykusio kontakto griuvo ant žemės.

Kitas daug kalbų sukėlęs sprendimas buvo priimtas 84-ąją minutę, kai Arturo Vidaliui buvo parodyta antroji geltona kortelė ir bavarai liko žaisti dešimtyje. Rungtynių arbitras užfiksavo čiliečio pavojingą žaidimą prieš Marco Asensio ir jam parodė geltoną kortelę.

Epizodas itin diskutuotinas, nes iš vaizdo pakartojimo matosi, kad čilietis žaidė į kamuolį, nors prieš jį išmušant šiek tiek kliudė ir M. Asensio pėdą. Rungtynių arbitras šiame epizode priėmė ne patį geriausią sprendimą. Vis dėlto niekas neturėtų abėjoti, kad A. Vidaliui antroji geltona kortelė turėjo būti parodyta antrojo kėlinio pradžioje, kai šis prasižengė prieš Casemiro.

"Real" klubui šiose rungtynėse pasisekė, kad taip pat neliko žaisti dešimtyje, nes geltoną kortelę 40-ąją minutę gavęs Casemiro antrajame kėlinyje negailėjo varžovų kojų ir tikrai bent viename epizode turėjo sulaukti griežtos nuobaudos - būti pašalintas iš aikštės.

Vėliau už visus kitus priimtus sprendimus atsakomybę turėtų prisiimti šoniniai teisėjai, kurie šiose rungtynėse neužfiksavo akivaizdžių trijų nuošalių.

Pirmoji nuošalė, kurios neužfiksavo šoninis teisėjas, buvo 78-ąją minutę, kai "Bayern" po "Real" išlyginamojo įvarčio pasiekė greitą antrąjį įvartį. S. Ramosas po nesusikalbėjimo su Keyloru Navaso įsimušė kamuolį į savus vartus, tačiau dar prieš šį epizodą turėjo būti užfiksuota nuošalė, nes kamuolį R. Lewandowskiui atmetęs Thomas Mulleris kartu su lenku buvo už "Real" gynėjų.

Vis dėlto didžiausią dėmesį sulaukė dvi nuošalės, neužfiksuotos pratęsimo metu. Pirmasis epizodas buvo 105-ąją minutę, kai C. Ronaldo pasiekė išlyginamąjį įvartį. Portugalas po S. Ramoso aukšto perdavimo krūtine susistabdė kamuolį ir jį pasiuntė į varžovų vartus. Šiame epizode buvo padaryta grubi teisėjo klaida - portugalas buvo akivaizdžioje nuošalėje, tačiau šoninio teisėjo vėliavėlė taip ir nepakilo.

Taip pat neteisingai buvo užfiksuotas 110-ąją minutę pelnytas trečiasis C. Ronaldo įvartis. Po įspūdingo Marcelo reido C. Ronaldo grįžinėjo iš nuošalės, tačiau Marcelo žaibiškai atsidūrė prie Manuelio Neuerio ir atidavė perdavimą portugalui, kuris, kaip rodo vaizdo įrašas, nebuvo vienoje linijoje su kamuoliu.

Prie neteisingai užfiksuotos nuošalės galima prisikirti ir Roberto Lewandowskio išbėgimą. Lenkas gavo puikų perdavimą iš komandos draugo ir jau buvo spėjęs atsiplėšti nuo "Real" gynėjų, tačiau šoninio teisėjo vėliavėle pakilo ir lenkui nebuvo galima tęsti atakos. Vėlgi, vaizdo pakartojimo metu nebuvo galima šiame epizode įžvelgti nuošalės.

Tai - pagrindinės teisėjo iš Vengrijos klaidos "Santiago Bernabeu" stadione. V. Kassai neteisingų sprendimų buvo abiejų komandų pusėje. Aišku tai, kad vengras šį sezoną Čempionų lygoje greičiausiai jau nebeteisėjaus, nes akivaizdžių klaidų buvo pridaryta per daug.


Visų epizodų vaizdo medžiaga yra paryškinta tekste.

Straipsnio įvertinimas: 0 0

Norėdami komentuoti prisijunkite (registruokitės) viršuje dešinėje.

nuuu krc
2017-04-19 23:48
0 0
...
uzrukes kazka? sunku pakartojimus paziureti?
GB
2017-04-19 23:24
0 0
Rungtynes laimėjo teisėjas vardu Mėšlas. Ačiū Petrui, šiandien rungtynėse Juve - barca teisėjauja tikrai geras teisėjas.
krc
2017-04-19 20:32
2 3
1. Casemiro turejo gauti raudona, realiai 2 raudonas )) 2. Lewa butu 1x1 isejes, realiai banke, bet nuosale, kurios nebuvo. 3. Vidalis gavo raudona uz svariai ismusta kamuoli 4. 2 (2, Karlai!) offside Cr golai nelaimejo legendine barsos komanda prie pepo 2 is eiles ucl, milanas 1990-aisiais, fergusono MU, o sito zidano realas su offside bankem laimes ucl vel na , pernai is nuosales pelne ivarti finale, ji laimejo, tad nieko keisto, hala referee! dejau skersa ant tokios fules, 2017-ieji, o nera video perziuros, naxer.
fcb
2017-04-19 20:30
0 3
Pideras pasieke vakar dar viena rekorda,nes tapo pirmuoju pasaulyje,kuris per vienas rungtynes imuse 2 ivarcius is nuosales.
aa
2017-04-19 20:10
0 3
o ar daug kas mate paskita 11 m,be korteles prasizengusiam?jei jau kalba apie Vidal tai casemiro senokai rubineje turejo sedeti.tikiusi teisejo karjiera bus panasi kaip ir plikio norvego-vietine lyga!!!!
ha
2017-04-19 19:47
1 2
pasiziurekit uzsienio video analizes - espn, sky ir pan. ten vienareiksmiskai sakoma, kad teisejas nuzude bayern, neabejojama 11 m. baudiniu, nekalbama apie bayern nuosale, nes tai nebuvo neteisingi sprendimai.
Mourinho
2017-04-19 19:30
1 5
Si karta teisejai nuskriaude Bayerna. Tai faktas. Tik Bayernui pries pradedant verkslenti patiems reiketu prisiminti kaip jie paskutini karta laimejo Cempionu Lyga 2013 zaisdami finale su Borussia. Kaip gynejas Dante jau turedamas geltona kortele pasokes ore kung-fu judesiu spyre tiesiai Reusui i pilva.Turejo buti raudona. Minimum geltona. Bet net ir tuo atveju tai jau butu antra geltona ir Dante turejo buti isvarytas is aikstes. Bayernas tuomet butu isemes puoleja ir laukes pratesimo gal net su 11m baudiniu serija, o Borussia igytu labai ryskia persvara. Apie tai trumpai pamastes teisejas Nicola Rizzoli nusprende kad tai butu nesazininga Bayerno atzvilgiu ir korteles neparode. Taip Bayernas iskovojo savo penkta titula. O kovotojai uz teisybe Robben ir Ribery kazkodel tada nepuole teisejui Rizzoli irodineti kad kortele buvo, nors patys stovejo visai salia.
Azerbaijan
2017-04-19 19:06
3 3
Niuchinkit pazastis, invalidai jus statistika rungtyniu paziurekit, Realas visa galva geriau judejo, ne pirmas kartas jau kada Karaliai nupute Bayerna

whahaha
2017-04-19 19:05
0 1
b
2017-04-19 18:42
1 0
problema, kad siais laikais kiekviena pirstelejima galima perziuret internete vos po keletos minuciu. Tai dabar kiekviena teiseju klaida iki belekokio svarbumo iskeliama. Kai kokiuose 80-90 ar 00 pradzioje taip nebudavo. nebuvo pazengusios tiek technologijos, transliaciju kokybe ir t.t.