V. Urbonas: pergalė skiriama Lukui

Nedažnai futbole pamatysi situaciją, kai komanda iškovoja pergalę rezultatu 3:0, tačiau žaidėjai aikštę palieka it žemę pardavę. Sudaužyti, apspardyti, sulaužyti – tokia būtų tiksliausia reziumė komandos, kuri žengė labai didelį žingsnį UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo link.

„Gyvenimas kartais būna žiaurus. Todėl šią pergalę norėtumėm skirti Lukui. Laukiam tavęs sugrįžtančio“, - dėl puikią sportinę formą demonstravusio bei atvirą kaulų lūžį patyrusio Luko Kochanausko apmaudo neslėpė komandos treneris Valdas Urbonas.

Svarbiausioms šio sezono rungtynėms su Farerų Salų „Torshavn“ klubu jis pasirinko šiuos futbolininkus: vartuose – Marių Rapalį; gynyboje – Deividą Česnauskį, Justiną Januševskį, Liną Klimavičių ir Vaidotą Šilėną; saugų grandyje – Jevgenijų Zasavickį, Jurijų Mamajevą, Ronaldą Solominą ir Aleksandrą Byčenoką; bei priekyje – L.Kochanauską bei Davidą Aršakianą.

Rungtynės prasidėjo galingomis „Trakų“ atakomis, svečius verčiant susispausti savo aikštės pusėje. Tiesa, po dešimties minučių savo žodį tarė ir Farerų atstovai pirmą kartą apsilankę riterių baudos aikštelėje. Tai buvo priešpaskutinis kartas šiose rungtynėse, kai HB grasino M.Rapalio ginamiems vartams.

Patys trakiškiai didino apsukas, o svečiai paskui tą pasiūlytą greitį nespėjo. Nespėdami paskui, fareriečiai griovė riterius, neretai tai darydami visiškai ne pagal garbingo žaidimo principus.

Įpusėjus pirmajam kėliniui, viena iš atakų baigėsi puikiu D.Česnauskio perdavimu bei užtikrintu A.Byčenoko įvarčiu. Netrukus dėl teisėjo veiksmų rungtynės tapo palaida bala. Ypač po siaubingos L.Kochanausko traumos, kuri vienam „Trakų“ lyderių garantavo kelionę į ligoninę bei ketvirta operaciją per karjerą. Pirminiais duomenimis, riterių puolėjas reabilitaciją pradės po maždaug keturių mėnesių.

Ši siaubinga trauma aštuonioms minutėms sustabdė rungtynes. O po pauzės trakiškiai buvo tarsi nesavi.

„Per pertrauką svarbiausia buvo įtikinti žaidėjus, kad turime atidirbti ir už save, ir už Luką. Mačiau, kad daugelis žaidė ties savo galimybių riba“, - po rungtynių kalbėjo treneris.

„Trakams“ pradėjus demonstruoti tokį žaidimą, koks jiems garantuoja pergales A lygoje, HB ekipos likimas buvo nuspręstas.

Iš pradžių rezultatą padvigubino D.Aršakianas, o lemiamą tašką padėjo R.Solominas. Tiesa, tuo metu svečių aikštėje jau buvo likę dešimt.

Rezultatas 3:0 labai priartino „Trakus“ prie antrojo etapo, tačiau paskutinį žingsnį teks žengti po savaitės Toršavne.

fkt.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...