Varžovus sutriuškinusi "Chelsea" užsitikrino vietą Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose (VIDEO)

Šiandien 19 valandą Lietuvos laiku įvyko dvejos Čempionų lygos priešpaskutinio turo dvikovos, kuriose varžėsi A ir C grupių komandos.

Azerbaidžane trečiąją pergalę šį sezoną Čempionų lygoje iškovojo ir vietą kitame etape užsitikrino Londono „Chelsea“, kuri 4:0 sutriuškino „Qarabag“ ekipą.

Šeimininkų situacija nepavydėtina tapo jau 19 minutę, kai „Qarabag“ kapitonas Rashadas Sadygovas iš nugaros pargriovė į baudos aikštelę įsiveržusį Willianą. Rungtynių teisėjas ne tik skyrė vienuolikos metrų baudinį, kurį sėkmingai realizavo Edenas Hazardas, tačiau ir pašalino gynėją iš aikštės.

36-ąją minutę svečiai padvigubino rezultatą, kai po puikaus E. Hazardo perdavimo pasižymėjo Willianas.

„Qarabag“ problemos tęsėsi ir antrajame kėlinyje: 71-ąją minutę baudos aikštelėje teisėjas užfiksavo dar vieną pražangą prieš Willianą, o skirtą vienuolikos metrų baudinį šį kartą realizavo Cescas Fabregasas.

Varžovų triuškinimą užbaigė tas pats Willianas, kuris 85-ąją minutę pasižymėjo tiksliu smūgiu iš už baudos aikštelės ribų.

Po šios pergalės „Chelsea“ sąskaitoje yra dešimt taškų ir jau dabar tapo aišku, kad jie dalyvaus Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose, nes trečioje vietoje žengianti „Atletico“ nebeturi jokių galimybių pavytų „mėlynųjų“ komandos. Būtent su šia Madrido ekipa „Chelsea“ sužais paskutines Čempionų lygos grupių etapo rungtynes.

Kitose rungtynėse CSKA namuose iškovojo svarbią pergalę 2:0 prieš „Benfica“ klubą.

Į priekį Rusijos komanda įsiveržė dar 13 minutę, kai baudos aikštelėje kamuolį gavęs Georgi Schnnikovas nuginklavo Bruno Valera. Po šio įvarčio svečiai apeliavo arbitrui dėl galimos nuošalės ir jų pretenzijos turėjo pagrindo: epizodo pakartojime buvo galima aiškiai pamatyti, jog perdavimo metu rusas buvo nuošalėje.

Antrajame kėlinyje Maskvos ekipai pavyko padvigubinti rezultatą: 56-ąją minutę po Vitinho perdavimo kamuolys pataikė į Jardelio koją, nuo kurios įskriejo į svečių vartus.

Devynis taškus savo sąskaitoje turinti CSKA bent jau laikinai pakilo į antrąją poziciją A grupėje ir išlaikė galimybę patekti į kitą etapą savo rankose. Tiesa, paskutiniame ture jų laukia akistata su „Manchester United“, o pralaimėjimo šiam klubui atveju jiems reikės tikėtis, kad per likusius du turus „Basel“ surinks mažiau nei tris taškus. Tuo tarpu taškų vis dar neturinti „Benfica“ prarado bet kokias galimybes tęsti sezoną Europoje ir su europiniais turnyrais atsisveikins jau po kito mačo su „Basel“.

Rezultatai:

CSKA 2 : 0 „Benfica“

13' [1 : 0] G. Schennikov
56' [2 : 0] Jardel (Į savo vartus)

„Qarabag“ 0 : 4 „Chelsea

21' [0 : 1] E. Hazard (iš 11m. baudinio)
36' [0 : 2] Willian
71' [0 : 3] C. Fabregas (iš 11m. baudinio)
85' [0 : 4] Willian

19' R. Sadygov („Qarabag“) pašalintas iš aikštės

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...