Vasara - be šašlyko: rusai uždraudė pasaulio čempionato metu kepti maistą lauke

Iki 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato lieka mažiau kaip 35 dienos, ir Rusija rengiasi mėnesiui vyksiančiai futbolo fiestai. Šalies valdžia skelbia, kad visuose miestuose, kur vyks planetos pirmenybės, bus imtasi griežčiausių apribojimų – vienas iš jų yra priešgaisrinės saugos reikalavimas. Rusama patariama ne tik nedeginti laužų, bet ir nebandyti kepti šašlykų, nes baudos sieks iki 6666 eurų, rašo lrytas.lt.

Reikalavimą imtis visų priešgaisrinės saugos reikalavimų regionams išsiuntė Rusijos ekstremalių situacijų ministerija.

Ypač griežtai priešgaisrinė situacija bus vertinama birželio 14–liepos 15 dienomis, kai vyks čempionatas.

Teigiama, kad visuose miestuose, kuriuose vyks čempionatas – Maskvoje, Sankt Peterburge, Kaliningrade, Žemutiniame Naugarde, Sočyje, Kazanėje, Volgograde, Jekaterinburge, Samaroje, Saranske, Rostove prie Dono, – ir jų apylinkėse bus draudžiama kurti bet kokią ugnį bet kokiose vietovėse ir juolab deginti žolę.

Remiantis valdžios reikalavimais, nebus galima kurti ne tik laužų, bet ir grilių ar šašlykinių. Draudžiama kepti bet kokį maistą ant anglių.

Žemutinio Naugardo miesto, kuriame vyks šeši pasaulio čempionato mačai, vadovybė jau patikino, kad draudimas įvestas, o pažeidėjai gauna nemenkas Rusijos mastu baudas.

Kaip rašo izvestija.ru, pagauti kuriantys laužą ar kepantys šašlykus tam skirtuose įrenginiuose eiliniai piliečiai gauna baudą nuo 2 iki 5 tūkst. rublių (nuo 26 iki 66 eurų), valstybės tarnautojai – nuo 15 iki 40 tūkst. rublių (nuo 200 iki 533 eurų), o juridiniai asmenys – nuo 200 iki 500 tūkst. rublių (nuo 2666 iki 6666 eurų).

Kaip rašoma, futbolo čempionato metu visi gyventojai privalės kuo greičiau atsikratyti šiukšlių, kad jos nesukeltų gaisro, o laikotarpiui nuo birželio iki liepos miestuose patruliuos savanoriai, galintys imtis gaisrininkų pareigų.

Tačiau advokatų kontoros „Starinskis, Korčiago ir partneriai“ vadovas Vladimiras Starinskis tikina, kad toks draudimas yra niekinis, o žmonės vis tiek gamtoje keps šašlykus ar, pavyzdžiui, kepsnius.

„Neįmanoma, kad gražiu oru sugebėtum uždrausti žmonėms gamtoje pasiruošti ką nors skanaus. Tai neįvykdomas reikalavimas net jei ir baudos bus drastiškos“, – kalbėjo advokatas.

lrytas.lt