V.Borovskis: „Antro šanso žaisti „Trakuose“ nusprendžiau nepaleisti“

Kartu su 24 naujais komandos draugais Valdemaras Borovskis nuo pirmadienio lieja prakaitą „Trakų“ treniruotėse bei ruošiasi ne tik artėjančiam sezonui, tačiau jau šį šeštadienį prasidėsiančiam „Winter CUP“ turnyrui.

32 metų V.Borovskis į „Trakus“ atvyko po puikaus sezono Jonavos „Lietavos“ klube, su kuriuo liko šeštoje pozicijoje. Pasibaigus jam, gynėjas sulaukė pasiūlymų tiek iš Klaipėdos „Atlanto“, tiek iš „Trakų“ ir nusprendė pasirinkti pastarąjį klubą.

„Į „Trakus“ turėjau galimybę atvykti dar prieš dvejus su puse metų, tačiau tada perkalbėjo agentas. Prašė palaukti, tikėjosi išvežti į užsienį. Dabar nieko negalvojau, nes nieko negali būti geriau nei gyventi savo namuose, visą laiką būti kartu su savo šeima ir žaisti geroje komandoje.

Neturėjau dvejonių, jog rinksiuosi „Trakų“ pasiūlymą. Riterių žaidimas greitas, atakos greitos, dominuoja techniškas komandinis žaidimas. Labai skiriasi nuo kitų ekipų“, – pasakojo riterių naujokas.

2015 metais, išvykęs į Bulgarijos „Beroe“ klubą, gynėjas nesulaukė trenerio pasitikėjimo, tačiau po metų grįžęs į Lietuvą, per labai trumpą laiką atgavo buvusias kondicijas.

„Ir dabar kondicijos nėra pačios geriausios (šypsosi), tačiau neabejoju, kad su tokiu kolektyvu optimalią formą pasieksiu labai greitai. Kalbant apie praėjusį sezoną, tai geras sezonas buvo ne tik man. Dauguma „Lietavos“ žaidėjų turi kuo pasidžiaugti.

Buvome debiutantai, susirinkome geras kolektyvas, turėjome daug noro, buvome užsivedę. Prieš „Trakus“ ir „Žalgirį“ eidavome į aikštę su dviguba motyvacija. Manau, kad visi šie dalykai ir prisidėjo prie sėkmingo tiek man, tiek visai komandai sezono“, – pasakojo V.Borovskis.

Šią savaitę pasiruošimą pradėję „Trakai“ ne tik bėgioja, tačiau taip pat prakaituoja svarmenų salėje bei dirba su kamuoliu.

„Pirmos treniruotės tikrai nelengvos. Ypač lauke. Sniegas, ledas.. Nelengva. Kita vertus, darbo aš nebijau, o pirmos rungtynės jau labai greitai. Aišku, varžovai irgi bus panašios kondicijos, tad manau, turėtų būti įdomios rungtynės“, – sakė futbolininkas.

Pirmas „Winter CUP“ turnyro rungtynes „Trakai“ žais šį šeštadienį, sausio 14 dieną, 14.30 val. Vilniaus „Sportimos“ manieže. Pirmasis varžovas – Rygos FS klubas.