V.Dambrauskas: "Bendras komandos lygis kyla"

Dvi savaites treniruočių stovykloje Turkijoje praleidęs FK „Žalgiris“ ketvirtadienį sugrįžo į Vilnių. „Turkish Airlines“ pristatomoje stovykloje žalgiriečiai ne tik treniravosi, bet ir sužaidė šešerias rungtynes su komandomis iš Slovakijos, Baltarusijos, Gruzijos, Rusijos ir Slovėnijos.

Turkijoje „Žalgiris“ iškovojo tris pergales (1:0 įveikė Bratislavos „Slovan“, 3:2 Novosibirsko „Sibir“ ir 1:0 – Liublianos „Olimpija“), patyrė dvi nesėkmes (0:1 su Minsko „Dinamo“ ir 1:2 su „Samtredia“), o paskutinėse rungtynėse trečiadienį sužaidė lygiosiomis 1:1 su Soligorsko „Šachtior“ ekipa. Dvikovoje su Baltarusijos vicečempionais pasižymėjo „Žalgirio“ naujokas Komnenas Andričius. 21 metų serbas prie Lietuvos čempionų prisijungė įpusėjus treniruočių stovyklai, bet per trejas rungtynes spėjo įmušti du įvarčius. Tiek pat tikslių smūgių atliko ir kitas „Žalgirio“ puolėjas Darvydas Šernas. Po kartą Turkijoje pasižymėjo gynėjai Mamadou Mbodjis ir Linas Klimavičius bei saugas Matija Ljujičius.
 
„Darvydas ir Komnenas yra skirtingo stiliaus žaidėjai ir gali sėkmingai papildyti vienas kitą aikštėje. Jų potencialas yra labai didelis. Neabejoju, kad jie ves komandą į priekį. Tačiau nenoriu išskirti tik puolėjų veiksmų. Esu patenkintas visų futbolininkų kovingumu, agresyvumu, spaudimu ir žaidimu gynyboje. Dabar mes tiesiog privalome visa tai parsivežti į Lietuvą. Turime gerbti save, savo varžovus ir turime Lietuvoje žaisti iš visų jėgų. Taip, kaip žaidėme Turkijoje“, – po paskutinių rungtynių sakė „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Dambrauskas.
 
Jo teigimu, treniruočių stovykla Turkijoje pateisino lūkesčius. „Iš esmės ši treniruočių stovykla atitiko savo paskirtį. Sužaidėme visas rungtynes, kurias buvome suplanavę, atlikome visus darbus, kuriuos turėjome atlikti. Stovykloje iš viso turėjome 22 žaidėjus, visi gavo žaidimo laiko tiek, kiek ir turėjo gauti šiame sezono etape. Smagu, kad bendras komandos lygis kyla, jau dabar matau, kad mezgasi pozityvi konkurencija dėl vietų aikštėje. Ją padidino ne tik nauji futbolininkai, bet ir drąsiai vyresniems ant kulnų minantys jaunuoliai. Nuo to „Žalgiriui“ tik geriau, nes turėdami solidų rezervą mes sezono metu galėsime remtis ne 12–13, o 17–18 žaidėjų paslaugomis“, – samprotavo V.Dambrauskas.
 
Grįžę į Vilnių žalgiriečiai turės progą šiek tiek atsipūsti, bet netrukus vėl kibs į darbus. „Mums reikia pašalinti susikaupusį nuovargį, tad kelias dienas pailsėsime ir šeštadienį pradėsime treniruotis „Sportimoje“. Pirmadienį sužaisime paskutines kontrolines rungtynes, antradienis bus laisvas, o po to visą dėmesį skirsime Supertaurės rungtynėms. Norime, kad žaidėjai būtų maksimaliai pasiruošę kovai, – pareiškė V.Dambrauskas. – Suprantame, kad sugrįžimas iš Turkijos į Lietuvą nebus paprastas. Turkijoje mėgavomės saule, žaidėme ant natūralios žolės, atviruose stadionuose. O Lietuvoje mūsų laukia žiema, maniežas ir dirbtinė veja. Ypač sunku bus naujiems žaidėjams. Bet visi jie yra profesionalai, tad tiesiog privalės prisitaikyti. O mes stengsimės, kad tai įvyktų kuo greičiau.“

Paskutines kontrolines rungtynes „Žalgiris“ žais vasario 20 d. (pirmadienį) su Talino „Flora“. Susitikimas vyks „Sportimos“ manieže ir prasidės 12 val.

fkzalgiris.lt